Yemenli Çocuklara Yardım Yok

Yemenli Çocuklara Yardım Yok

İki yüzlü BM Suud'u kara listeden çıkarıp Yemenli çocuklara UNICEFyardımını kesti.

Kaynak: Tevhid Haber

 Almasirah gazetesinin aktarına göre, BM genel sekreteri  Guterres, ABD-Suudilerin Yemen'deki çocukluğa yönelik saldırganlığının tüm dünyanın gündemine aldığı binlerce katliamı ve suçu görmezden gelerek, suç işlemede ve insan hakları ihlallerinde örnek olan cellatı aklamak için gerçeği örtbas etmeye çalışıyor.

İstatistiklere göre, Suudi saldırganlığı 3.000 çocuğu öldürdü ve bazıları kalıcı engelli olan 4.000'den fazla kişiyi yaraladı. Yemen'de uygulanan kuşatma sonucunda günde 300'e yakın Yemenli çocuk hayatını Kaybediyor. 3.000'den fazla çocuğun ise açık kalp ameliyatına ihtiyacı var, ancak süren kuşatma nedeniyle ameleyatlar yapamıyor

Dünyanın gözü ve kulağının önünde ve Birleşmiş Milletler'in sessizliği içinde Yemenli çocuklar için tüm bu acılar yaşanıyor, ancak Birleşmiş Milletler'in UNICEF'i Yemen'deki çocuklara yönelik her türlü desteği durdurdu. 400.000'den fazla çocuk, 80.000'i ölüm riskiyle karşı karşıya veakut yetersiz beslenmeden muzdarip.

Birleşmiş Milletler'in bu tür kararlar vermesi şaşırtıcı değil. Tarih boyunca sicili başarısızlıkla, gerçeklerin tahrif edilmesiyle ve ilan ettiği ilke ve tüzüklerle aykırı davranmasıyla lekenlenmiştir . Geçmişte İsrail düşmanı Filistin ve Lübnan'da çocuklara karşı binlerce katliam ve suç işlerken, Birleşmiş Milletler onlarca yıl bu durumu örtbas etti.