Yemen'den BM Personeline Ültimatom

Yemen'den BM Personeline Ültimatom

Ensarullah, kontrolü altındaki bölgeleri terk etmeleri için Amerikalı ve İngiliz personele bir ay süre verdi."

San’a'da bulunan Birleşmiş Milletler'den üst düzey bir kaynak: "Ensarullah Hareketi, Yemen'de bulunan Amerikalı ve İngiliz çalışanların istenmeyen unsurlar olarak görüldüğünü açıkladı.

Ensarullah, kontrolü altındaki bölgeleri terk etmeleri için Amerikalı ve İngiliz personele bir ay süre verdi."

San’a’nın bu eylemi, Amerika ve İngiltere’nin, Siyonist rejime destek kapsamında birçok kez doğrudan Yemen'i hedef aldığı ve Yemen silahlı kuvvetlerinin bu saldırılara karşılık verdiği bir durumda gerçekleşti.

Yemen ordusu Filistin halkını desteklemek amacıyla işgal altındaki Filistin'e gidecek hiçbir İsrail gemisinin Kızıldeniz ve Babülmendep Boğazı'ndan geçmesine izin vermiyor.

Yemen ordusunun Kızıldeniz'deki operasyonlarına karşı askeri koalisyon oluşturan ABD, bu sabah İngiltere ve diğer müttefikleriyle birlikte Yemen topraklarındaki mevzileri tekrar hedef aldı.

Yemen Ensarullah Hareketi siyasi ofisinin üst düzey üyelerinden Muhammed Ali el-Husi bu sabah yaptığı açıklamada şunları söyledi: "Yemen ordusu ABD ve İngiltere'nin saldırılarına karşılık verecektir. ABD ve İsrail’in saldırıları karşısında sessiz kalmak mümkün değil dedi.

Yemen ordusunun İsrail gemilerine yönelik saldırıları ve Gazze Şeridi'ndeki işgalcilere karşı tepkiler devam edecektir, San’a sadece insan vicdanının çağrısına kulak verecektir."

Yemen silahlı kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Seri, bu sabah ABD koalisyonunun Yemen'in çeşitli bölgelerine yönelik geniş çaplı saldırılarına yanıt olarak "bu saldırıların cevapsız ve cezasız kalmayacağını" söyledi.