Yemen'de Durum Kötü

Yemen'de Durum Kötü

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, 21.1 milyondan fazla Yemenli sivilin açlıktan muzdarip olduğu ve koronavirüs ile enfekte olma riski taşıdığı konusunda uyardı.

Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı, twitterda yaptığı açıklamada, "Gıda ve sağlık erişimini kolaylaştırdığı için Yemen'deki Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'ndaki ortaklarımızın Yemen'in geçim kaynaklarını korumak için verdiği desteği takdir ediyoruz." dedi.

Belirtildiğine göre, Yemen'de koronavirüs ile enfekte olan toplam kişi sayısı geçen Çarşamba gecesine kadar  419'a ulaştı, bunların 95'i vefat etti ve 17'si ise iyileşti.

Yemen, Suudi Arabistan ve Birleşik Arap Emirlikleri liderliğindeki saldırgan koalisyonunun 6 yıldır saldırılarına maruz kalıyor. Bu savaş, Yemen'in altyapısının geniş çapta tahrip olmasına, binlerce Yemenlinin şehit olmasına ve yaralanmasına, birkaç milyon Yemenlinin yerinden edilmesine ve ülkedeki bulaşıcı hastalıkların, açlığın ve kıtlığın ortaya çıkmasına neden oldu.

Birleşmiş Milletler Yemen'de ölüm oranını 70 bin olarak açıkladı. Ancak insan hakları örgütleri şimdiye kadar en az 100 bin Yemenlinin öldürüldüğünü tahmin ediyor. (AA)