Yemen Dışişleri : Savaş ABD Yüzünden Bitmiyor

Yemen Dışişleri : Savaş ABD Yüzünden Bitmiyor

Yemen Dışişleri Bakanı Hişam Sharaf Abdullah, Suudi Arabistan öncülüğündeki ülkesine yönelik askeri harekatın uzamasından ABD'yi sorumlu tuttu ve Amerikan çıkarlarının 2015'teki savaşın sona ermesini engellediğini söyledi.

Salı günü al-Masirah TV'ye konuşan Abdullah, Suudi liderliğindeki saldırganlar koalisyonunun yıkıcı kampanyayı durdurma kararının ABD'nin diktelerine bağlı olacağını söyledi.

Üst düzey diplomat, "Suudi savaş uçaklarının Yemen topraklarını bombalamaya devam etmesi, barış için iyi niyet göstergesi değil" dedi.

Abdullah, ABD Dışişleri Bakanı Antony Blinken, Ulusal Güvenlik Danışmanı Jake Sullivan ve Yemen Özel Elçisi Tim Lenderking'in Sana hükümetini barış sürecini engelleyen taraf olarak göstermeye çalıştıklarını, ancak dünyayı aldatma girişimlerinin zaten başarısız olduğunu söyledi. .

Suudi Arabistan'ın Beyaz Saray'dan Yemen'e savaş ilan ettiğini, taarruzun Washington'un doğrudan katılımı ve desteğiyle yürütüldüğüne dikkat çekti.

Ayrıca, Sana hükümetinin insani yardımı Yemen'de barışı yeniden tesis etme çabalarının bir parçası olarak siyasi ve askeri meselelerle ilişkilendirmeye karşı olduğunu da dile getirdi.

Abdullah, Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon jetlerinin El-Bayda Eyaletindeki El Kaide terör örgütüne verdiği desteğe işaret ederek, bunun ABD'nin sözde terörle mücadelesinde belirsiz standartlarını gösterdiğini söyledi.