Yemen Direnişinden Yeni Operasyon!

Yemen Direnişinden Yeni Operasyon!

Yemen Silahlı Kuvvetleri Sözcüsü Tuğgeneral Yahya Sari Kızıldeniz'deki bazı düşman Amerikan savaş gemilerinin yanı sıra Umman Denizi'nde İsrail gemisi "MSC SKY"nin de hedef alındığını duyurdu.

Yemen Silahlı Kuvvetleri sözcüsü Tuğgeneral Yahya Sari Pazartesi günü yaptığı açıklamada silahlı kuvvetlerin, biri Umman Denizi'nde bir İsrail gemisini hedef alan operasyonlar gerçekleştirdiğini duyurdu.

Sari yaptığı kısa açıklamada, ülkesinin silahlı kuvvetlerinin Umman Denizi'ndeki "MSC SKY" adlı İsrail gemisini bir dizi deniz füzesiyle hedef aldığını belirterek, "vuruşun tam isabetli ve doğrudan gerçekleştiğini" vurguladı.

Sari İsrail gemisinin hedef alınmasının Kızıldeniz'deki bir dizi ABD savaş gemisine karşı yapılan operasyonun birkaç saat sonrasında gerçekleştiğini belirtti.

OPERASYONLAR SÜRECEK

Sari, İsrail saldırganlığı durana ve Gazze Şeridi'ndeki Filistin halkına yönelik kuşatmanın kaldırılana kadar, silahlı kuvvetlerin Kızıldeniz, Arap Denizi, Aden Körfezi ve Bab el-Mandab'da İsrail'in seyrüseferini veya işgal altındaki Filistin limanlarına gidenleri engellemek için operasyonlarının artarak devam ettiğini vurguladı.

Kaynak:Haber Kaynağı