Yemen Direnişi İlerliyor

Yemen Direnişi İlerliyor

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, güneydoğu Marib'de devam eden çatışmalar sırasında Qashaan dağları ve Salba Vadisi'ndeki bölgelerin kontrolünü ele geçirdi.

TERCÜME HABER / TEVHİDHABER

Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri, Yemen'in kuzeydoğusundaki Suudi Arabistan sınırındaki Khabb ve Al-Shaaf Bölgesi'ndeki Qashaan sıradağlarında ve Silbah Vadisi'nde bir dizi bölgeyi ele geçirdi.

Qashaan Dağı'nın stratejik önemi, Habb ve Al-Shaaf Bölgesi'nin idari merkezi olan Yatama bölgesinin yanı sıra Suudi El-Jawf ve Najran valilikleri arasında uzanan Al-Ajashir çölünü denetlemesinden kaynaklanmaktadır.

Suudi Arabistan öncülüğündeki koalisyon güçleri, yoğun hava saldırılarına rağmen, bölgedeki operasyonlarında Ordunun ilerlemesini yavaşlatmayı başaramadı.

Bir yanda Sanaa hükümet güçleri ile diğer yanda Suudi liderliğindeki koalisyon tarafından desteklenen Hadi güçleri arasındaki çatışmalar zirve yapmış durumda

Hadi hükümet güçlerinin askeri operasyonlarının başındaki isim Nasır el-Zubiani'nin son 48 saat içinde Marib kentinin güneydoğusunda Yemen Ordusu ve Halk Komiteleri ile girdiği çatışmalarda 27 askeriyle birlikte öldürülmesi dikkat çekti

Kaynak:Haber Kaynağı