Washington ve Amman  Arasında Yeni Anlaşma

Washington ve Amman Arasında Yeni Anlaşma

Washington ve Amman 597 milyon dolar değerinde iki anlaşma imzaladı

Bugün Amman'da, Ürdün ve Amerika Birleşik Devletleri, Krallığa 597 milyon dolar değerinde hibe ve kalkınma yardımı sağlayan iki anlaşma imzaladı.

Ürdün Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanlığı tarafından yapılan açıklamaya göre, e yardımlar, Ürdün hükümeti için 2021 yılı için ABD ekonomik yardım programının bir parçası olup, 1,2 milyar ABD Doları tutarındadır.
İlk anlaşmaya göre ABD hükümeti, 245 milyon dolar tutarındaki doğrudan nakit destek hibesinin ikinci taksitini hazineye devredecek ve bu, Ürdün'e 845 milyon dolar tutarındaki yıllık doğrudan yapılan nakit destek hibesinin son partisi olacak.
Planlama ve Uluslararası İşbirliği Bakanı Nasser Al-Shraideh, hibenin kamu finansmanı, su, eğitim, sağlık, bayındırlık işleri, konut, enerji, maden zenginlikleri ve yönetim sektörlerinde öncelikli kalkınma projelerinin finansmanına katkıda bulunacağını belirtti.
İkinci anlaşma, Kalkınma Yardımı Anlaşması, ABD Uluslararası Kalkınma Ajansı'nın, Ürdün hükümeti ve özel sektörle ortaklaşa olarak, ekonomik toparlanmayı teşvik etmeye yardımcı olacak .