Washington: "İran ile Görüşmeye Hazırız"

Washington: "İran ile Görüşmeye Hazırız"

Üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, Washington'un sekizinci tur Viyana görüşmeleri öncesinde İran'la doğrudan görüşmeye yönelik umutsuz çağrısını dile getirdi.

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

Üst düzey bir Dışişleri Bakanlığı yetkilisi, ABD'nin “bizimle görüşmeye hazırlarsa” doğrudan İran ile görüşmeye hazır olduğunu belirterek, ABD'nin bunun JCPOA'nın çıkarına olacağını düşündüğünü vurguladı.

“Doğrudan görüşmeler konusunda, biz – bu bir arayış meselesi değil – İran'dan doğrudan görüşmelerle bize bir iyilik yapmasını istemiyoruz. İran bizimle konuşmak istemiyorsa bu onların kararıdır” dedi.

"Görüşmek için yalvarmıyoruz. Yani – toplantı yoksa toplantı da yoktur. Anlaşmaya geri dönmek için mümkün olan her şeyi yapmaya kararlıysak, bunun mantıklı bir adım olacağını düşünüyoruz."

Batı ve ABD'nin kalıcı ve güvenilir bir anlaşmayı kanıtlamak için "pratik, somut ve doğrulanabilir önlemlere" ihtiyacı olduğunu doğruladı.

İran Cumhurbaşkanı Ebrahim Raisi , Viyana Görüşmelerinde İran'ın anlaşmaya varma konusundaki iradesini ve ciddiyetini gösterdiğini belirterek, karşı tarafın bu bağlamda ambargonun kaldırılması, sağlanması ve bu konuda garantilerin sağlanması için çaba göstermesi gerektiğini kaydetti. "

Kaynak:Haber Kaynağı