Uluslararası Mafya: BAE

Uluslararası Mafya: BAE

Bu programla birçok diplomatın, siyasetçinin, yöneticinin ve aktivistin telefonunu izlemeye aldılar. Telefonları takibe alınanlar arasında Katar Emiri Temim bin Hamed, Türkiye’nin eski Maliye Bakanı

ABD istihbaratında çalıştırılan bazı uzmanlar BAE istihbaratı için Karma adı verilen bir casusluk programını kullanarak telefonları takip ettiler. Bu programla birçok diplomatın, siyasetçinin, yöneticinin ve aktivistin telefonunu izlemeye aldılar. Telefonları takibe alınanlar arasında Katar Emiri Temim bin Hamed, Türkiye’nin eski Maliye Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Umman Dışişleri Bakanı Yusuf bin Alavi bin Abdullah, Nobel Barış Ödülü sahibi Yemenli aktivist ve yazar Tevekkül Karman gibi tanınmış şahsiyetler de var. Ayrıca Müslüman Kardeşler cemaatinin ileri gelenlerinden birçok kişinin telefonu da zikredilen casusluk programıyla izlemeye alınmış. Bunların dışında da pek çok önemli şahsiyetin, diplomatın, aktivistin ve siyasetçinin telefonuna ulaşılmış. 

Konuyla ilgili haberde söz konusu casusluk programının BAE’ye 2016’dan beri yüzlerce kişinin telefonunu takibe alma imkânı verdiğine dikkat çekildi. 

 

Yazının Devamı İçin Tıklayın...