Türkiye'nin Eğittiği 60  ÖSO Mensubu Kaçtı

Türkiye'nin Eğittiği 60 ÖSO Mensubu Kaçtı

Türkiye'nin eğittiği 60 ÖSO mensubu, firar edip Suriye ordusu ve DSG'ye katıldı

Türkiye'nin PKK'nın Suriye kolu olarak kabul ettiği YPG'nin de içerisinde yer aldığı Demokratik Suriye Güçleri'nden (DGS) bir yetkili, Sputnik'e yaptığı açıklamada 35 kişinin Suriye ordusuna, 25 kişinin de DSG'ye katıldığını bildirdi. 
SULTAN MURAT TUGAYLARI VE DİĞER TUGAYLARDAN FİRAR ETTİLER

DSG yetkilisi, söz konusu ÖSO mensuplarının 2 gün önce ayrıldığını kaydetti: "Bu kişiler Sultan Murat Tugayları, Muntasır Billah Tugayı, Feylek El Şam ve Alparslan Özel Kuvvetleri'ne mensuptular. Örgütlerinden 2 gün önce silahlarıyla kaçarak, bize ve Suriye rejimine katıldılar."

'GELENLERİ ARAŞTIRIYORUZ, SORUN ÇIKMAZSA BİZDE KALABİLİRLER'

Barack Obama

Obama itiraf etti: Eğit-donat başarısız oldu, Kürtlerle çalışacağız
Yetkili, kendilerine teslim olan ÖSO mensuplarını soruşturduklarını belirtti: "35 kişi rejime, 25 kişi de bize sığındı. Bize gelenler, El Bab ve Menbiç arasında yer alan Sekeriye köyündeki Menbiç Askeri Meclisi savaşçılarına teslim olarak, saflarımıza katılmak istediklerini ifade ettiler. Biz de şimdi bu 25 kişiyi araştırıyoruz. Eğer ciddi birşeyleri çıkmazsa, bizimle kalabilirler."
'ÖSO'DAN FİRARLAR SÜRECEK'

DSG kaynaklarından edinilen bilgilere göre, firar edenler arasında Alparslan Özel Kuvvetleri komutanı Ebu Ali Reslan da bulunuyor. ÖSO komutanlarından Ebu Hayr'ın da komutasındaki savaşçılarıyla rejim güçlerine katıldığını aktaran DSG yetkilisi, ÖSO'da firarların devam edeceğini öne sürdü.

Öte yandan ÖSO da yazılı bir açıklama yayımlayarak, hırsızlık yaptığı tespit edilen bazı savaşçıların Suriye ordusu'na kaçtığını ifade etti.