Toplu Görüşmede Tartışma Çıktı

Toplu Görüşmede Tartışma Çıktı

Toplu İş Sözleşmesi için görüşmeye oturan Hükümet temsilcileri ile Sendika Temsilcilerinin toplantısında tartışma çıktı. KESK, "bu toplantı meşru değil" dedi.

Toplu İş sözleşmesi için sendikalar ve Hükümet Temsilcilerinin bir araya geldiği görüşmede Bakan Hayati Yazıcı, Hükümetin görüşlerini açıkladıktan sonra KESK adına  KESK Başkanı Sami Evren söz istedi. Kısa süreli bir tartışma yaşanan görüşmelerde söz alan Sami Evren, "Bu toplantının meşru olmadığını" belirterek dağılması gerektiğini savundu ve "Bu toplantı burada dağılır AİHM kararlarına uyulur" dedi.

Evren, '1 milyon kişi işsiz kaldı, eğer şartlar düzeltilmezse 30 Ağustos'ta greve gideceğiz' dedi.

Devlet Bakanı Bakan Yazıcı, Sami Evren'in açıklamalarında kullandığı ifadelere tepkisini dile getirdi. Yazıcı, 'Bir insanın kullandığı dil çok önemlidir. Kullandığınız ifadeleri sürçü lisan olarak değerlendiriyorum. Meşru bulmuyorum demek gayrı meşru demektir. Burası arena değil. Biz burada meşru yollardan çözüm arıyoruz.  1 milyon kişi işsiz kaldı diyorsunuz. Özel sektörde böyle birşey olmuş olabilir ancak biz burada memurların maaş artışlarını görüşmek üzere toplandık. Burası her türlü konunun konuşulduğu bir siyasi arena değil. Eğer sorunların ve çözümlerinin listelendiği bir çalışmanız varsa bunu değerlendiririz' dedi.