"Topçu Birimi" Hakkında Bilinmeyenler

"Topçu Birimi" Hakkında Bilinmeyenler

İslamî Cihad Hareketi’nin “Topçu Birimi”, Gazze Savaşı esnasında Siyonistleri ciddi zararlara uğrattı...

İslamî Cihad Hareketi’nin “Topçu Birimi”, Gazze Savaşı esnasında Siyonistleri ciddi zararlara uğrattı. Özellikle de işgalcilerin ilerleme gösterdikleri doğu bölgelerinde büyük başarılara imza attı.

Kudüs Seriyyeleri’nin top atışları, Gazze’ye yakın bölgelerde ikamet eden Yahudi yerleşimcilerin büyük bir çoğunluğunun göç etmesine yol açtığı için Siyonist güçler tarafından “en tehlikeli silah” unvanını elde etti.

Refah bölgesindeki Kudüs Seriyyeleri Topçu Birimi Yetkilisi Ebu Ubeyde, top atışlarının Gazze Savaşı’nda oynadığı rolden şöyle söz etti:  

“Bunyan El-Mersus Savaşı’nda Kerm Ebu Salim bölgesindeki İstihbarat Binası, Ebu Mutaybık kapısı, Sufa’daki destek bölümü, Yahudi yerleşimcilerin yoğun bulunduğu Aşkol’daki askeri bölgeler gibi ağır hedefleri vurmak ve düşmanı daha da etkisizleştirmek için önceden yapılmış planlar uyarınca ilk andan itibaren “Topçu Birimi”ndeki tüm hücreleri harekete geçirdik.

20 Temmuz Pazar günü sabah namazı vaktinde Kudüs Seriyyeleri’ne bağlı İstihbarat Birimi’nden bize bir Siyonist askeri birimin Refah şehrinin doğusundan Uluslararası Gazze Havaalanı civarına doğru ilerlemekte olduğu ve bölgeyi hedef aldığı haberi ulaştı.  Haber üzerine topçu birimine bağlı bir ekip bölgeye yöneldi ve 3 adet 120 mm’lik havan topu fırlattı. Başarılı saldırılar sonucunda kara harekâtına katılan bir işgalci komutan öldürüldü ve Siyonistlerin itiraf ettiği kadarıyla bir Siyonist asker de yaralandı.

Havan topuyla yapılan saldırılar, havan ve füze saldırılarını engellemek için çalışan Siyonist askerlere rağmen savaş günleri boyunca sürekli devam etti. Savaşın son gününe kadar topçu birimi sayesinde Siyonistleri hedef almayı sürdürdük. Hatta savaşın bitimine yakın saatlerde Aşkol’daki işgalci askerlerden 3 asker top atışları sonucunda öldürüldü ve çok sayıda asker de yaralandı.”

Kaçış

Ebu Ubeyde, İslamî Cihad Hareketi’ne mensup “direniş basını”na yaptığı açıklamalarını şöyle sürdürdü:

“Yoğun bir şekilde devam eden havan topu saldırıları karşısında Siyonist askerlerin haykırışlarını duyduğumuz ve Gazze’ye yakın bölgelerde ikamet eden Yahudi yerleşimcilerin büyük çoğunluğunun bulundukları yerden göç etmeye karar verdiklerini haber aldığımızda, Allah’ın vaadinin hak olduğunu idrak ettik. Nitekim olaylar karşısında Yahudi yerleşimciler, yoğun ateş altında yaşam şartlarının zorlaşması sebebiyle Siyonist hükümeti ve Başbakan Netanyahu’yu hedef alan protesto eylemleri düzenliyorlardı. Bu durum da Siyonist hükümetin köşeye sıkışarak, direnişin şartlarını kabul etmesine yol açtı.”

Büyük Tehdit

Siyonist kaynaklarda yer alan eski bir haberde, işgal ordusundaki üst düzey komutanlardan biri Gazze’den kara ya da hava yoluyla Siyonist yerleşim birimlerini hedef alan havan topu saldırılarını engellemeyi başaramadıklarını itiraf etmişti. Komutanın ifadelerine göre işgal ordusunun gücü bu saldırıları kesin bir şekilde engellemeye yetmemişti.

Hava Kuvvetlerinde görevli olan komutan sözlerini şöyle sürdürmüştü: “Gazze Savaşı boyunca defalarca yöntem ya da ordu değişikliği yapılması ya da füze saldırılarının yapıldığı yerlerin tespiti üzerinden bu saldırıların önüne geçmeye çalışmıştık.”

Savaşın son dönemlerinde direnişin saldırılarını azalttığı gözlemlendi. Özellikle havan topu Siyonist orduyu sıkıntıya düşüren silahların başında geliyordu. Öldürülen askerlerin 20’sinin havan topuyla yapılan saldırılar sonucunda öldürüldüğü ifade ediliyor. Nitekim havanla yapılan saldırılar sonucunda sınıra yakın çok sayıda yerleşim birimi de hasar görmüştü.

Havan Topu

Havan topu eski tip, basit sisteme sahip silahlardan olup, dikey saldırı yapabilmek için güçlü kalibreye sahip küçük bir savunma silahıdır. Çeşitli menzillere sahip olan bu silahın en yaygın kullanımları 60 mm., 80 mm. ve 120 mm.’liktir.

Çelik topa sahip olan havan silahı iğne ya da fırlatma vidası yoluyla harekete geçer. Namludan elle doldurulur ve namlu dibinde bulunan bir iğne yardımıyla ateşlenir.  

سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس
سرايا القدس

 

İslami Analiz