Tiflis'te Casus Avı Başladı

Tiflis'te Casus Avı Başladı

Gürcistan'da Rus Gizli Servisi ile işbirliği yaptığı öne sürülen muhalefet liderleri hakkında dava açıldı.

Gürcistan'da iktidarın geri adım atarak diyalog kapısını aralaması gerilimi azalttı, ancak Rus Gizli Servisi ile işbirliği yaptığı öne sürülen muhalefet liderleri hakkında dava açıldı.
Başsavcılık, muhalefet üyeleri Şalva Natelaşvili ve Tsotne Gamsahurdia'yı Moskova destekli darbe girişimine karışmak ve Tiflis'teki Rus Büyükelçiliği'nde görevli diplomatlarla işbirliği yapmakla suçladı. Muhalefete destek veren ülkenin en zengin işadamı Badri Patarkatsişvili de darbeye katılmakla suçlanıyor. Gürcistan, 3 Rus diplomatın casus oldukları gerekçesiyle ülkeyi terk etmesini istemiş, suçlamayı reddeden Moskova da 3 Gürcü diplomatı sınır dışı etmişti. Gürcistan'ın ilk devlet başkanı Zviad Gamsahurdia'nın oğlu olan Tsotne'nin Rus Gizli Servisi ile işbirliği yaptığını ağabeyi Georgiy Gamsahurdia da iddia etmişti.
Gürcistan Başsavcılığı, 7 Kasım'da Tiflis'te yaşanan olayları "darbe girişimi" olarak değerlendiriyor. Erken seçim isteyen muhalefet üyelerine polisin saldırması sonucu 600'e yakın kişi yaralanmış ve kent merkezi savaş alanına dönmüştü.