Tekfircilerin Yeni Lideri  Hakkında Yeni Bir Bilgi Ortaya Çıktı

Tekfircilerin Yeni Lideri Hakkında Yeni Bir Bilgi Ortaya Çıktı

Tekfirci Teröristlerin lideri hakkına yeni bilgiler ortaya çıktı

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

BAĞDAT, 11 Mart (Reuters) - İki Iraklı güvenlik yetkilisi ve bir Batılı güvenlik kaynağına göre, grubun Perşembe günü atandığını açıkladığı IŞİD'in yeni lideri, öldürülen eski halife Ebubekir el-Bağdadi'nin kardeşi.

Duyuru, 2019'da Bağdadi'nin yerine geçen ve grubun ikinci sözde halifesi olan Ebu İbrahim el-Kureyşi'nin geçen ay ölümünden haftalar sonra geldi. Hem Bağdadi hem de Kureyşli, ABD'nin kuzey Suriye'deki sığınaklarına düzenlediği baskınlar sırasında kendilerini ve aile üyelerini havaya uçurarak öldüler

İki Iraklı güvenlik yetkilisi Cuma günü Reuters'e verdiği demeçte, yeni liderin gerçek adının Juma Awad al-Badri, Iraklı ve Bağdadi'nin ağabeyi olduğunu söyledi. Batılı bir güvenlik yetkilisi, iki adamın kardeş olduğunu doğruladı, ancak hangisinin daha yaşlı olduğunu belirtmedi.

Badri hakkında çok az şey biliniyor, ancak 2003 ABD işgalinin ardından ortaya çıkan karanlık, ortamda yetiştiği belirtiliyor

Yetkili, Badri nin Şura Konseyi'nin başkanı olduğunu söyledi.

Iraklı güvenlik yetkilileri ve analistler, yeni liderin Irak ve Suriye'de saldırılar düzenlemeye devam edeceğini ve bu saldırıların nasıl gerçekleştirileceği konusunda plan yaptığını belirtti.