Taliban'dan Müslüman Devletlerine Çağrı

Taliban'dan Müslüman Devletlerine Çağrı

Taliban, Müslüman devletlere hükümeti tanıma çağrısı yaptı

TERCÜME HABER /TEVHİD HABER

Taliban'ın başbakanı, Müslüman ülkeleri , Ağustos ayında ABD işgalinin sona ermesinin ardından iktidara gelen Afgan hükümetini tanıyan ilk ülke olmaya çağırdı .

Mohammad Hassan Ahund, ülkenin büyük ekonomik krizini ele almak için Kabil'de düzenlediği bir konferansta, "Müslüman ülkeleri önderlik etmeye ve bizi resmen tanımaya çağırıyorum. O zaman umarım hızla gelişebiliriz" dedi.

Afganistan, geçen yılın Ağustos ayında alelacele geri çekilmeden önce, yirmi yıl süren işgalinin ardından ülkenin ekonomik ve siyasi altyapısına ağır hasar veren ve ülkeyi zor durumda bıraktığı için, Afganistan mali kaos içinde.

Akhund, hükümetin tanınmasına atıfta bulunarak, "Kimsenin yardımını istemiyoruz. Yetkililer için istemiyoruz" dedi. "Halkımız için istiyoruz" diyen Ahund, Taliban'ın barış ve güvenliği yeniden sağlayarak gerekli tüm koşulları yerine getirdiğini de sözlerine ekledi.

Birleşmiş Milletler geçen hafta Salı günü yaptığı açıklamada, insani bir felaketi önlemek ve savaşın parçaladığı ülkeye 40 yıllık acıların ardından bir gelecek vermek için 2022 yılına kadar Afganistan'a 5 milyar dolarlık yardıma ihtiyaç olduğunu söyledi.

Washington, ülkenin varlıklarındaki milyarlarca doları dondurdu ve yardım malzemeleri ciddi şekilde engellendi. Afganistan ayrıca 2021'de on yılların en kötü kuraklığını yaşadı ve bu da işsizliğin hızla artmasına ve enflasyona yol açtı.