Taliban Heyeti Mülüman Alimler Birliği ile Görüşmeyi Reddetti

Taliban Heyeti Mülüman Alimler Birliği ile Görüşmeyi Reddetti

Afganistan Emirliği, üst düzey Müslüman alimlerden oluşan bir heyeti kabul etmeyi reddetti

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Kudüs Al-Arabi Afganistan Emirliği Emiri ve Taliban hareketinin lideri, son kararları ışığında yaygın eleştirilere maruz kalan hareketin liderleriyle görüşmeye çalışan Uluslararası Müslüman Alimler Birliği'nden bir heyeti kabul etmeyi reddetti.

Uluslararası Müslüman Alimler Birliği Genel Sekreteri Dr. Ali Al-Qara Daghi, Birlik heyetinin Taliban lideriyle görüşemediğini açıkladı .

Sendikanın açıklamasında durumu kibar bir dille anlatan ve " Afganistan Emirliği Emiri'nin şu anda kıdemli bilim adamlarından oluşan bir heyeti kabul ettiği için özür dilediği" belirtildi.

Müslüman alimler, heyetin aynı zamanda, Taliban hareketinin bazı liderleri arasındaki anlaşmazlığı -eğer varsa- ortadan kaldırmak istediğini açıkladı.

Heyet, açıklamaya göre, Afgan halkının yardımını önemsemenin ve eğitim için gerekli fonları sağlamaya çalışmanın yanı sıra, bu emirliğe İslami ve uluslararası kapıların veya bazılarının açılmasını da istedi.

Taliban kadınların üniversitelere girmesini yasakladı
Afganistan Yüksek Öğrenim Bakanı Nada Muhammed Nadeem kısa bir mesajla ülkedeki tüm devlet ve özel üniversitelere bir sonraki duyuruya kadar kızların eğitimini durdurmalarını emretti. Karar ülkeyi şok etti ve uluslararası kınamalara yol açtı.