Tahran: Riyad ile Görüşmelerimiz  İyi Bir Aşamaya Geldi

Tahran: Riyad ile Görüşmelerimiz İyi Bir Aşamaya Geldi

Tahran: Riyad ile görüşmelerimiz iyi ilişkiler kurma aşamasına geldi

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

İran Parlamentosu Ulusal Güvenlik ve Dış Politika Komitesi Sözcüsü Ebul-Fadl Amawi, Tahran ve Riyad arasındaki görüşmelerin ilişkileri iyi bir düzeyde düzeltme aşamasına geldiğini söyledi.

Dün gece Mehr Haber Ajansı, Amoui'nin Suudi Arabistan ile görüşmelerin ilişkileri iyi bir seviyeye getirme aşamasına geldiğini söylediğini aktardı.

Siyasi ilişkilerin canlanması için bir başlangıç ​​olacağı için iki ülke arasındaki diplomatik görüşmelerin yakında yapılacağını da sözlerine ekledi.

İran, Suudi Arabistan'ın bölgesel ve uluslararası meselelerdeki tutumunu eleştirebilse de, bu, meseleleri takip etmek ve çeşitli konularda görüş alışverişinde bulunmak için ikili bir ilişkinin varlığını inkar etmez" dedi.

İkili ilişkilerin kurulması, güçlendirilmesi ve yeniden canlandırılması, çalışma ve zaman gerektiren önemli bir konudur ve bu hedeflere hemen ulaşmayı beklememeliyiz, ancak her konuda öncelikli odak noktamız ulusal çıkarları korumak ve güvence altına almaktır." dedi.

İran ve Suudi Arabistan'ın geçen yıldan başlayarak Bağdat'ta beş tur diyalog gerçekleştirdiğini ve son turun geçen Nisan'da İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Sekreterliği ve Suudi İstihbarat Başkanlığı yetkililerinin katılımıyla gerçekleştiğini belirtmekte fayda var

Suudi Arabistan, Tahran'daki büyükelçiliği ve Meşhed'deki konsolosluğu, Riyad'ın Suudi muhalif din adamı Nimr al-Nimr'i idam etmesi üzerine protestocular tarafından saldırıya uğramasının ardından Ocak 2016'da İran ile ilişkilerini kesmişti