Tacikastan'da 40 asker öldürüldü

Tacikastan'da 40 asker öldürüldü

Mücahidler Tacikistan'da 5'i subay olmak üzere en az 40 askeri yok etti

Duşanbe rejimi birliklerinin askeri bir konvoyu Tacikistan'ın Raşt ilçesinde fiilen bozguna uğratıldı.
En son verilere göre saldırıda en az 40 asker öldürüldü. Ne var ki, bu rakam daha fazla olabilir. Onlarca asker yaralandı ve askeri araçlar yandı.


Bu bilgiler ülkenin cezalandırıcı servislerinden birinde ki bir haber kaynağına dayanılarak Asia-Plus haber servisi tarafından bildirildi. Ölenlerin çoğunun cesetleri helikopterlerle çoktan Duşanbe'ye götürüldü. Duşanbe rejimi daha evvel sadece 24 askerinin öldüğünü bildirmişti. Pusu Komarob'un uzak bir dağ boğazında gerçekleştirildi.

Bu arada, bazı haber servisleri Raşt bölgesinde iki çatışmanın meydana geldiğini bildirdi ve verilen ölü sayısı sadece çatışmaların birinde ki öldürülenler.

Interfax Rus haber ajansının Tacik güvenlik subaylarına dayanarak verdiği habere göre konvoy Raşt ilçesine doğru giderken, başkent Duşanbe'nin yaklaşık yüz kilometre uzağında bulunan Komarob Boğazı'nda saldırıya uğradı.
"Devlet ulusal güvenlik komitesi"nin bir hapishanesinden kaçan mahkûmları arama operasyonu 23 Ağustos gecesi Raşt ilçesinde gerçekleştirilmişti. Toplam 25 kişi birkaç gardiyanı öldürüp kaçmıştı.

Yetkililer Tacik birliklerin "arama operasyonu" sırasında birkaç defa silahlı çatışmaya girdiklerini iddia etti.

Bazı haberlere göre, Raşt ilçesindeki saldırı Molla Abdullah'ın biriminden Mücahidler tarafından yapıldı. Emir Abdullah'ın (Abdullah Rahimov) 2009 yazında Tacikistan'a döndüğü ve ülkede Mücahid grupları organize etmeye başladığı bildirildi.

Bu arada, paraşüt birlikleriyle birlikte helikopterler Komarob bölgesine gönderiliyor. Şu anda, çatışmalara Rus birliklerinin katılıp katılmadığıyla ilgili kesin bir bilgi bulunmuyor.