Suudi Arabistan'dan Suriye Açıklaması

Suudi Arabistan'dan Suriye Açıklaması

Suudi-Suriye açıklaması: konsolosluk çalışmaları ve Riyad ile Şam arasındaki uçuşlar yeniden başlayacak

Suudi Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Ferhan Çarşamba günü Cidde'de Suriyeli mevkidaşı Faysal El Mikdad ile Suriye krizine kapsamlı bir siyasi çözüme ulaşmak için gerekli adımları tartışırken, iki taraf da başlamaktan memnuniyet duyduklarını ifade etti. konsolosluk hizmetlerinin yeniden başlatılmasına ilişkin prosedürler başlayacak

Açıklamada, "İki taraf, Suriye krizine, Suriye'nin birliğini, güvenliğini, istikrarını, Arap kimliğini ve toprak bütünlüğünü koruyacak şekilde siyasi bir çözüme ulaşmak için sarf edilen çabaları ele aldıkları bir görüşme oturumu gerçekleştirdi" denildi.

Taraflar ayrıca güvenliği artırmanın ve her türlü terörizmle ve örgütle mücadele etmenin ve uyuşturucu kaçakçılığı ve kaçakçılığıyla mücadelede işbirliğini geliştirmenin önemini vurguladılar.

"SPA"ya göre iki taraf, Suriye devlet kurumlarını destekleme, toprakları üzerindeki kontrollerini genişletme, silahlı milislerin varlığını ve Suriye'nin içişlerine dış müdahaleyi sona erdirme ihtiyacını vurguladı.

İki taraf, insani zorlukların çözülmesinin, yardımların Suriye'nin tüm bölgelerine ulaşması için uygun ortamın sağlanmasının, Suriyeli mültecilerin ve yerinden edilmiş kişilerin bölgelerine dönüşü için gerekli koşulların yaratılmasının, acılarının sona erdirilmesinin ve geri dönmelerinin sağlanmasının önemi konusunda mutabakata vardı.

İki ülke, konsolosluk hizmetlerinin ve aralarındaki uçuşların yeniden başlatılmasına yönelik prosedürlerin başlatılmasını memnuniyetle karşıladı.

Suriye Dışişleri Bakanı, Krallığın Suriye krizini sona erdirmek için gösterdiği çabaları ve Suriye'yi vuran depremlerden etkilenenlere insani yardım ve yardım sağlamasını ülkesinin takdirini teyit ederken.

Suriye Dışişleri Bakanı Faysal el-Mikdad, Dışişleri Bakanı Prens Faysal bin Farhan'ın daveti üzerine Çarşamba günü Suudi Arabistan'ın Cidde kentine gitti ve 2011'de Suriye krizinin patlak vermesinden bu yana türünün ilk ziyareti oldu.

Kaynak:Haber Kaynağı