Suud'dan Çocuklara Siyonistçe İşkence

Suud'dan Çocuklara Siyonistçe İşkence

Arap İnsan Hakları Merkezi, ANHRI, Suudi Arabistan zindanlarındaki çocuk tutsaklara yapılan işkenceler üzerine bir rapor yayınladı...

SUUD ZİNDANLARINDAKİ ÇOCUKLARA AĞIR İŞKENCE

The Arabic Network For Human Right Information ANHRI, tarafından yayınlanan raporda, özellikle çocuk yaştaki tutuklulara uygulanan işkencelere dikkat çekilerek, tutuklulara ciddi anlamda fiziki işkenceler yapıldığını, tutukluların işkenceler sonucu felç olduğunu ve konuşamaz hale geldiklerini yazdı.

Raporda, "Suudi Arabistanlı aktivistlere yönelik uygulanan işkenceler, suudi Arabistan'ı Arap dünyasında özgürlükleri kısıtlayan ülkelerin başında tutuyor. Suudi Arabistan rejimi bu durumu gidermek için hiç bir şey yapmıyor" ifadelerine yer verildi.

.

Rapor ayrıca, işkence gören çocuk tutuklularla ilgili olarak şu bilgilere yer verdi:

"29 Haziran Cuma günü Suud Rejimi konuşamaz hale gelen17 yaşındaki Muhammed Tehir el Shememi adlı tutukluyu serbet bıraktı. Hareket edemez hale gelmiş ve dengesini yitirmişti. El Shemimi üç ay once Kuveyt'den Arabistan'a dönüşünde tutuklanmıştı. Suud gümrük polisi onu tutuklayarak bilinmeyen bir yere götürdü. Bir hafta sonra, ailesine oğullarının tutuklandığı bildirildi. Ancak ziyaret edilmesine izin verilmedi. Yoğun çabalar ardından ailenin birkaç dakika oğullarını görmesine izin verildi.

Aynı şekilde üç ay once tutuklanan Salah El Mahwous adlı çocuk tutuklu ile iki yıl once tutuklanan Morad Mekhlef adlı çocuk tutuklular serbest bırakıldı. Gördüğü ağır işkenceler sonucu bütün beden kortrolünü kaybetti. Şu anda Damam hastanesinde tedavi görmekte.

Şu anda cezaevinde gördüğü işkenceler sonucu ağır darbeler alan Gaffar Muhammed el Farağ ve Musa Gafar el Mbebowk adlı iki çocuk tutuklu Al-Zahran askeri bir hastanade tedavi görmekte.

Gaffar Muhammed el Farağ 4 yıl once tutuklandı. Gördüğü işkenceler sonucu kafatası çatladı ve hafızasını kaybetti.

Musa Gafar el Mbebowk ise iki gündür komada."

ANHRI, Suud rejiminin insanlık dışı işkenceleri ile ilgili yayınladığı raporunda, Suud rejiminin insane haklarını barbarca çiğnediğini ve uluslararası hiç bir anlaşmaya bağlı kalmadığını belirterek bütün insan hakları kuruluşlarını haksızca tutuklanıp ağır işkencelere uğrayan müslümanların haklarını savunmaya ve sorumluları ortaya çıkarmaya cağırdı.

.

ŞEYH NİMR BAKIR EL NİMR'N TUTUKLANMASINA SERT TEPKİ

ANHRI, ayrıca, Suudi Arabistan'ın önde gelen alimlerinden Şeyh Nimr Bakır el Nimr'in tutuklanmasını kınayarak, suud rejiminin barışçıl gösterilere gerçek mermilerle karşılık vererek protestocuların ölümüne yol açtığını belirtti.

ANHRI Suud rejim güçlerinin Suudi Arabistan'ın Qatif bölgesindeki Awamiye kasabasında Şeyh Nimr'in tutuklanmasını protesto eden göstericelere barbarca saldırdığını belirtti.

Göstericiler Suud rejim güçleri tarafından aracı içinde vurularak ağır yaralanan Şeyh Nimr'in resimlerini taşıyarak Suud rejimini protesto etmiş, bunun üzerine Suud güçleri göstericileri kurşun yağmuruna tutarak 3 kişiyi öldürmüş, onlarca göstericiyi de yaralamıştı.

Şeyh Nimr Bakır'ın kardeşi Muhammed Nimr, Qatif'teki evinden aracıyla dönerken Suud güvenlik güçleri tarafından vurularak tutuklandığını ve bir hastaneye nakledildiğini söyledi.

ANHRI Suud rejiminin bu barbarlığını şiddetle kınayarak "Suud rejiminin Qatif halkına karşı sergilediği bu tavır, bu rejimin tüm insan haklarını ihlal ettiğini, İslam şeriatını uyguladığını iddia eden Suud rejiminin İslam'ın hiç bir değerine itibar etmediğini göstermektedir" ifadelerine yer Verdi.

.

SUUD ZİNDANLARINDA BİNLERCE MÜSLÜMAN VAR
Amerikan güçleri ile Suudi Aramco petrol şirketine saldırı planladıkları gerekçesiyle yargılanan müslümanlara hapis cezası yağdı.

Suudi Arabistan mahkemesi, Kuveyt'teki Amerikan güçlerine ve Suudi Arabistan'daki Suud-Amerikan Patrol Şirketi ARAMCO'nun tesislerine yönelik saldırı planladıkları gerekçesiyle 11 tutuklu müslümanı 15'er yıl hapis cezası Verdi.

Suud El Riyad gazetesi haberi, "Riyad'daki Suudi Arabistan Özel Ceza Mahkemesi, Kuveyt'teki Amerikan güçleri ve ARAMCO'nun önemli tesislerine yönelik saldırı planlayan terrör şebekesi mensubu 11 kişi 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı" şeklinde verdi.

Suudi Arabistan İçişleri Bakanlığı, geçen yıl 5.696 kişinin teror faaliyetleri dolayısıyla tutuklandığını, bunlardan 5,080 kişinin halen cezaevlerinde bulunduğunu açıkladı.

Suud rejimi, tutuklu müslümanları "El Kaide bağlantılı teröristler" şeklinde tanımlayarak, İslami kamuoyunun dikkatlerini dağıtmaya çalışıyor.

.

TUTUKLU HALİD MUHAMMED EL GHAMİDİ İŞKENCE SONUCU HAYATINI KAYBETİ

Suudi Arabistan'daki Thahban hapishanasinde tutuklu olan Halid Muhammed el Ghamidi adlı müslüman, rejim güçlerinin işkenceleri sonucu hayatını kaybetti.

Suud rejim güçleri tarafından 2006 yılında tutuklanan Ghamidi, 6 yıldır yargı önüne çıkarılmaksızın tutuklu tuluyordu.

Cezaevi yönetimi Ghamidi'nin ailesine ölüm haberini bildirerek, oğullarının cesetini alıp götürmesini istedi.

Devam edecek


.
The Arabic Network For Human Right Information ANHRI

velfecr