Suriye'deki Zulmün Bitmesi İçin...(FOTO)

Suriye'deki Zulmün Bitmesi İçin...(FOTO)

Van'da, Bingöl'de,Amasya'da, Diyarbakır'da, Sapanca'da, Isparta'da Suriye'deki Baas ve Emperyalist bir müdahale protesto edildi...

Sanat Sokağı'nda Suriye direnişine destek amaçlı gerçekleştirilen eylemde Van Hak Ve Özgürlükler Platformu (VAHÖP) adına basın açıklamasını Cafer Acar yaparken Bahadır Kurbanoğlu ise Suriye'de Katil Baas rejiminin tam bir yıldır Müslüman Suriye halkının haklı karşı çıkışını katliamlarla bastırmaya çalıştığını ifade ettiği eylemde "Katil Esad Hesap Verecek, Baas Despotizmine'de, Emperyalist Müdahaleye de Hayır, Katil Rusya Ortadoğu'dan Defol ve Kerbelayı Tarihte Arama Zamanın Kerbelası Hama" sloganlarını yükselttiler.

Kurbanoğlu ise konuşmasını Halepçe katliamının yıldönümü konusuna değinerek sürdürdü: "Halepçe katliamı tarihin gördüğü en dramatik, en vahşi olaylardan biridir. Halepçe'yi unutmamalıyız, unutturmamalıyız. Öte yandan Suriye'de yaşananların Halepçe'den bir farkı olmadığını, yeni Halepçelerin Suriye'de gerçekleştiğini de görmemiz gerekir. Suriye'de, İsrail'in kurulduğu günden bu yana ortaya koyduğu zulümleri fersah fersah aşmış bir rejim ve onun uygulamalarından söz ediyoruz. Kadınıyla, erkeğiyle, yaşlısıyla, çoluğu-çocuğuyla bir halk adeta yok edilmeye çalışılmakta. İsrail Gazze'yi vurduğunda tüm İslam dünyasının canı yanıyor değil mi? Peki aynı hissiyatı neden Humus için, Hama için taşıyamıyoruz? Gazze'nin Humus'tan, Gazzeli'nin Humus'ludan farkı nedir? Vahiy ateşin düştüğü yeri gösterir. "Esad'dan sonra acaba ne olacak, bunun için endişeleniyoruz, ya Batı gelirse" diyenlerin bu görüşlerinin İslami olduğu söylenebilir mi? 1 yıl sonrası, 10 yıl sonrası için endişelenenlerin bugüne dair kaygılarını hangi Kur'an ayetiyle açıklayabiliriz? Esad'ın yaptıkları gün gibi ortada iken, gelecekte olabilecek "muhayyel zulümler" için endişelenmeyi vahyin hangi ayeti onaylayabilir?

İki gün önce İsrailli Amos Gilad "Esad düşerse İsrail biter" mealinde bir açıklama yapmıştı hatırlarsanız. Tam olarak şöyle demişti: "Esat giderse sınırımızda bir İslam imparatorluğu kurulur ve bu İsrail'in sonu olur" Bu açıklamalar Suriye gerçeği ile ilgili bize çok şey anlatıyor. Bizler vahye iman eden Müslümanlarız. Devletler gibi düşünmek ve davranmayı bırakıp, stratejik derinlik içerdiği söylenen tahlillerle akidelerimizin kirletilmesine son verip, insan merkezli, vahiy merkezli, "haksız yere kıyılan bir can, bütün insanlığın katli gibidir" merkezinden olayları değerlendirmeliyiz. Komplocu endişelerimiz, adil ve hikmetli duruşumuz ve amellerimizin önüne geçmemeli.

İşte Adem ve Hamit kardeşlerimiz de bu endişeleri bertaraf etmek için Suriye'ye gizlice girmişlerdi. Amaçları somut, belgelenmiş bilgilerle geri dönüp bazı kesimlerin vicdanlarını harekete geçirebilmekti. Gelen haberler umut verici. Şunun da altını çizmek isterim ki sadece gazetecilik yapmak amacıyla ve mezkur sebeplerden ötürü Suriye'ye giden bu kardeşlerimiz bizlerin onurudur. Ortak hissiyatlarımızın tercümanı olmuşlardır. İnşallah en kısa zamanda onların da aramıza döneceklerinin niyazındayız.

Bu vesileyle Suriye'de direnen kardeşlerimizi bir kez daha selamlıyor ve Rabbimizin onların yanında olduğu bilincini taşıdığımızı, buna yürekten iman ettiğimizi ilan ediyoruz.

Haksöz Haber - Tayfur Bayraklı

img_0356.jpg

img_0357.jpg

Suriye'de yaşanan vahşet Bingöl'de yapılan basın açıklaması ve okunan dua ile protesto edildi.

Suriye intifadasına destek verilen programa Bilgi ve Düşünce Derneği öncülüğünde, Bingöl İHH temsilciliği, Memur-Sen ve bileşenleri, Marifet-Der ve Anadolu Gençlik Derneği'i destek verdi. Bingöl'de bir araya gelen kuruluşlar 17 Mart Cumartesi öğlen namazını müteakiben Dörtyol mevkiinde Ulu Cami, saat kulesi önünde yoğun bir katılımla Suriye'de yaşanan katliamı protesto etti.

Program Ulu cami imamı ve Memur-Sen Bingöl şube başkanı Mücahit Çelik'in Kur'an okunmasıyla başladı. Arkasından Bilgi ve Düşünce Derneği başkanı Mustafa Yılmaz, Suriye olayları hakkında kısa bir konuşma yaparak basın bildirisini okudu. Eylemde "Zulüm, Katliam, İşkence Karşısında Susmak; Baas Despotizmine Ortak Olmaktır!" ve "Baas Diktatörlüğüne Boyun Eğmeyen Suriye Halkı, Emperyalist Hesapları da Boşa Çıkaracaktır!" yazılı pankartlar açılırken Katil Baas Ordusuna Karşı Yaşasın Suriye Halkının Özgür Ordusu!", "Katliam, Zulüm Fesad Kahrolsun Beşşar Esad", "Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek", "Katil Esad, Sonun Mübarek Olsun!", "Kerbelayı Tarihte Arama, Zamanın Kerbelası Hama" yazılı dövizler tutuldu. Program Anadolu Gençlik Derneği şube başkanı Abdullah Narin'in yaptığı dua ile program son buldu.

Haksöz Haber

sr1.20120317154656.jpg

sr2.20120317154717.jpg
sr3.20120317154735.jpg
Esed zulmü Amasya'da Özgür-Der Amasya Şubesinin yaptığı bir eylemle protesto edildi.

Suriye İntifadasının yıldönümü dolayısıyla Amasya Özgür-Der Temsilciliğince gerçekleştirilen eylemde Esed rejimi lanetlenirken, direniş selamlandı.

Özgür-Der Amasya temsilciliği Yavuz Selim Meydanında bugün gerçekleştirdiği basın açıklamasıyla Suriye'de devam eden zulme karşı tepkisini ortaya koydu. Özgür Eryiğit'in takdimi ile başlayan eyleme katılan topluluk "Katil Esed Hesap Verecek", " İslam Ümmeti Kabul Etmez Zilleti", "Amasya'dan Humus'a Direnişe Bin Selam" sloganlarıyla kardeşlerinin yanında olduklarını haykırdı.

100'den fazla kişinin katıldığı eylemde topluluğa hitap eden Özgür-Der Amasya Temsilcisi Serdal Benli Suriye'de süregelen katliamlar karşısında Müslümanlar olarak safımızın net olması gerektiğine vurgu yaptı. Direnişe ilişkin karalama kampanyalarının yoğun biçimde sürdürülmesini ibretle izlediklerini belirten Serdal Benli İslam coğrafyasının pek çok bölgesinde yaşanan mücadeleler gibi Suriye'de yürütülen mücadelenin de onurumuz olduğunu ifade etti. Bunca zorluğa ve imkansızlığa karşı Suriye'de Baas zulmüne izzetle direnen kardeşlerimizin mücadelelerinin örnek alınması gerektiğini söyledi.

Daha sonra söz alan Özgür-Der Genel Başkanı Rıdvan Kaya da tam bir yıldır yaşanan vahşet karşısında susmanın, tepkisiz kalmanın açık bir suç ortaklığı olduğunu ifade etti. Suriye'de yaşanan katliamlar karşısında dünya egemenlerinin umursamazlığının şaşırtıcı olmadığını, zaten dünya müstekbirlerinden Müslümanlar için kaygı duymalarının beklenemeyeceğinin altını çizen Kaya sorumluluk duyup, harekete geçmesi gerekenin Müslümanlar olduğunu, bizler olduğumuzu hatırlattı. Zulme ve saldırıya maruz kalan kardeşlerimizin yanında yer alıp zalimlerde beri olduğumuzu haykırmanın Mümin olma vasfımızın temel bir tezahürü olduğunu hatırlatan Kaya kardeşlerimizin yaralarının sarılması ve ihtiyaçlarının giderilmesi hususunda da etkin çabalar geliştirmemiz gerektiğinin altını çizdi.

Suriye rejimince tutuklanan Adem Özköse ve Hamit Coşkun kardeşlerimizle ilgili olarak da duyarlılık çağrısının yapıldığı eylemde, bu iki gazetecinin bir an önce serbest bırakılması için sorumluluk sahibi herkesin ve kurumun harekete geçmesi gerektiği vurgulandı.

Haksöz-Haber

dsc_0016.jpg

dsc_3294.jpg

dsc_0008.jpg

Özgür-Der Diyarbakır şubesi gerçekletirdiği eylemle Baas vahşetini protesto etti.

Ofis Büyükşehir Belediye Konukevi önünde bir araya gelen Müslümanlar, Esed diktatörlüğünün gerçekleştirdiği vahşeti, açtıkları pankartlar, taşıdıkları dövizler, attıkları sloganlar, okudukları basın açıklaması ve yaptıkları dua ile protesto ettiler.

"Dün Hama Bugün Humus""

Özgür-Der, Mustazafder, Ay-Der, Memur-Sen, Diyanet-Sen gibi kurumlardan oluşan "Diyarbakır, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu"nun organize ettiği ve BDP'li vekil Aysel Tuğluk, Sur Belediye Başkanı Abdullah Demirbaş, Kürt aydınlarından İbrahim Güçlü ve Sıtkı Zilan gibi isimlerin de destek olduğu eylemde, "Suriye'de Baas Diktasına Hayır Suriye'de Katliama Son, Dün Hama Bugün Humus" Katliam Sürüyor Suriye Halkı Direniyor Baas Diktası Yıkılacak, İslami Direniş Kazanacak, Katil Baas Ordusuna Karşı Yaşasın Suriye Halkının Özgür Ordusu" pankartları açıldı.

"Suriye Halkının Yanındayız"

Mehmet Deniz'in yönettiği eylemde, Deniz, giriş mahiyetinde kısa bir konuşma yaptı. Konuşmasında Deniz, "Diyarbakır, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu" olarak birinci yılına giren katliamı protesto etmek ve Suriye halkının haklı mücadelesinin yanında olduklarını göstermek için toplandıklarını kaydetti. Baas'ın cinayet şebekelerinin Suriye'de ev ev dolaşarak katliamlar yaptıklarına dikkat çeken Deniz, Türkiye'nin birçok ilinde bugün ve yarın yapılan protestolarla vahşetin telin edileceğini söyledi.

"Baas Despotizmine de Emperyalist Müdahaleye de Hayır!"

"Türkiyeli Gazeteciler Adem Özköse ve Hamit Coşkun'u Esed Rejiminin Elinden Kurtarın, Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek, Suriye'de Katliamı Durdurun, Stop The Massacre İn Syria, Katil Baas Ordusuna Karsı Yaşasın Suriye Halkının Özgür Ordusu, İnsanlık Onuru Suriye'de Ölmesin, Golan İşgal Altında! Esad'in Tankları Dera'da Hama'da Humus'ta, Esed Canavarını Durdurun!, Diktatör Beşar Esad Katliam Zulüm Fesad!, Baas Despotizmine de Emperyalist Müdahaleye de Hayır!, Allah'ın Yardımıyla Zafer Yakındır, Katil Esad Sonun Mübarek Olsun(!) Bijî Azadî Bîmre Dîktatorî" şeklinde Türkçe, Kürtçe ve İngilizce dövizlerin taşındığı eylemde "Diyarbakır, Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu" adına açıklamayı Ferzende Lale okudu.

"Diyarbakır Halkı Esed'e Karşı"

"Katil Esed Hesap Verecek, Diktatörler Yenilecek, İslami Direniş Kazanacak, Baas Diktası Yıkılacak, Suriye Halkı Kazanacak, Direniş Direniş Devrim Gelecek, Kahrolsun Baas Diktatörlüğü, Direne Direne Kazanacağız, Yaşasın Suriye Direnişimiz, Suriyeli Şehitler Onurumuzdur, Diren Suriye Diren Zafer Yakındır, Yaşasın Suriye İntifadası, Diyarbakır Halkı Esed'e Karşı" şeklinde sloganlarla sözleri sık kesilen Lale açıklamasında, Akan kanın durması için Suriye'yi emperyalist hesaplaşma alanı haline getiren küresel güç odaklardan medet umulmaktan vazgeçilmesi, her türlü stratejik hesap bir kenara bırakılarak harekete geçilmesi çağrısında bulundu.

Baas diktatörlüğünün yıkılması ve halkın muzaffer olması için yapılan dua ile eylem son buldu.

Islah Haber

suriye-(6).jpg

suriye-(51).jpg

suriye-(38).jpg

Sapanca'da SABED Suriye'de gerçekleşen katliamları protesto etti.

SABED Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneğinin Suriye'de Müslüman halkın başlattığı intifadanın yıldönümü münasebetiyle düzenlemiş olduğu basın açıklaması Sapanca Güner Ekici parkında yapıldı.

"Suriye'de vahşet sürüyor/Sessiz kalmak suç ortaklığıdır/Katliamı Durdurun pankartının açıldığı eylemde "Allahın yardımıyla zafer yakındır"/" Esed canavarını durdurun"/"Stop the massacre in syria"/"Suriye'ye özgürlük direnişle gelecek"/ "Suriye'de katliama hayır"/"Suriyeli kardeşlerimizin yanındayız" dövizleri taşındı."Katil Esed Suriye'den defol",Katil ABD Ortadoğu'dan defol","Katil Rusya Suriye'den Defol","Katliam Zulüm Fesad Kahrolsun Beşşar Esad","Sapanca'dan Humusa Direnişe bin selam" sloganlarının atıldığı eylem sabed Dernek Başkanı Ömer SEVİM'in yaptığı konuşma ile başladı.

Ömer SEVİM "Halen Baas diktatörlüğünün elinde bulunan kardeşlerimiz Adem ÖZKÖSE ve Hamit COŞKUN'un bir an önce sağ salim ailelerine ve bizlere kavuşmasını Rabbimizden niyaz ediyoruz" ve "Bizler Sapanca Bilgi Eğitim Dayanışma Derneği olarak bugün burada bulunmayı istemezdik. Bugün burada katledilen onbinin üzerindeki Müslüman Suriye Halkından bahsetmeyi istemezdik."diyerek başladığı konuşmasını' şöyle sürdürdü:

"Bir diktatör düşünün ki bir yandan halkını katlederken bir yandan da zevkü sefa içerisinde hayatına devam ediyor. Bir diktatör düşünün ki halkını çoluk çocuk öldürürken yapmayı taahhüt ettiği reformlara internet haberleşmelerinde dalga geçerek "palavra" diyebiliyor.

Bir diktatör düşünün ki hem Müslümanları katlediyor ve hem de camiye giderek işbirlikçi din adamlarıyla dua ederken namaz kılarken pozlar verebiliyor." Dedi.

Ömer SEVİM "Bir Müslüman ülke düşünün ki kolları testerelerle kesilen gençlerin yanında değil de o katillerin yanında yer alabiliyor. Bir Müslüman ülke düşünün ki öldürülen onbinden fazla müslümanın canı kanı değil kendi stratejik hesapları daha değerli olabiliyor. Bir Müslüman ülke düşünün ki emperyalizm ve Siyonizm maskesine sığınarak Müslüman Suriye halkının kanına bulaşmış ellerini saklamaya çalışıyor, yorumlar yapıyor manipüle ediyor vahşeti görmezden geliyor." Diyerek sürdürdüğü konuşmasını;

"Ey Rabbimiz! Suriyeli kardeşlerimize, Baas Diktatörlüğüne, Katil Hafız Esed'in oğlu Beşşar Esed katiline, bu katilleri destekleyen mezhepçi, taifeci örgüt ve devletlere ve küresel emperyalistlere karşı direnişlerinde yardım et. Biz onların her türlü baskı ve zulme rağmen, senin yolunda olduğuna ve senden başka hiç kimseden yardım dilemediğine şahidiz. Komplo ve maslahat masallarıyla ümmeti yanıltmaya çalışanlara fırsat verme! Bu duamızı, Suriyeli kardeşlerimizi katledenlerden ve onların yardakçılarından beri olduğumuza dair açık bir beyan olarak kabul et" Diyerek bitirdi.

Daha sonra SABED adına basın açıklamasını Dernek gönüllüsü Ali Fuat US okudu. Basın Açıklamasının tam metni aşağıdadır.

Haksöz Haber

foto.20120317160201.jpg

foto-(2).jpg

foto-(3).jpg

Suriye'de yaşanan vahşet Isparta'da yapılan fotoğraf sergisi, basın açıklaması ve okunan dua ile protesto edildi.

Suriye Halkıyla Dayanışma Platformu'nun çağrısıyla, Belediye İşhanı önünde Suriye İntifada'sına destek eylemi çeşitli sivil toplum kuruluşlarının desteğiyle gerçekleştirildi.

İlkeli Çocuk ve Gençlik Derneği, Kültürevi Derneği, Gül Dünya Derneği, Anadolu Gençlik Derneği, İmam-Hatip Liseleri Mezunları Derneği'nin ortaklaşa düzenlediği programda, "ESED CANAVARINI DURDURUN!" , KATLİAMI DURDURUN! , "SURİYE'YE ÖZGÜRLÜK DİRENİŞLE GELECEK!" vb. yazılı dövizler dikkat çekti.

Basın bildirisini platform adına okuyan Numan Bilgiç; Müminlerle dayanışma sorumluluğumuzu en güzel bir şekilde yerine getirmekle mükellef olduğumuzu hatırlatarak Suriyeli kardeşlerimizin yanında olmaktan asla vazgeçmeyeceğimizi dile getirdi.

Basın açıklaması sık sık "zalimler için yaşasın cehennem", "Hama'ya Humus'a direnişe bin selam", "Yaşasın İslami Direnişimiz", "Suriye'ye Özgürlük Direnişle Gelecek", "Direne direne gelecek devrim" şeklinde sloganlarla kesildi.

Okunan basın açıklamasının ardından yapılan dua ile birlikte program sonlandırıldı.

"Ey Alemlerin Rabbi. Ey arşın Rabbi. Ey doğunun ve batının Rabbi. Allah'ım ümmeti gaflet uykusundan uyandır. Onları ölüm uykusundan dirilt. Ey Alemlerin Rabbi. İslam'ı yeryüzünün her yerinde hakim kıl. Dininin sancağını yücelt. Kafirleri alçalt. Allah'ım hain devleti sana şikayet ediyoruz. Allah'ım onlar azdılar ve kibirlendiler. Kardeşlerimizi katlettiler. Allah'ım kafirleri ve zalimleri  sana havale ediyoruz. Ey Alemlerin Rabbi kardeşlerimize yardım et."

isparta-20120317-1.jpg

isparta-20120317-2.jpg

isparta-20120317-3.jpg