Suriye Savunma Bakanı Öldürüldü

Suriye Savunma Bakanı Öldürüldü

Suriye'nin başkenti Şam'da ulusal güvenlik binasına intihar saldırısı düzenlendi. Patlamada Suriye savunma bakanı yardımcısı ve Esed'in eniştesi de öldü. Saldırıdan İçişleri Bakanı da yaralı kurtuldu.

Üç gündür yoğun çatışmalara sahne olan Suriye'nin başkenti Şam bugün bir intihar saldırısı ile sarsıldı. Saldırının hedefi Suriye'nin başkenti Şam'daki Ulusal Güvenlik Binası oldu. Düzenlenen intihar saldırısında Suriye Savunma Bakanı Davut Racha öldü.

Saldırının, ulusal güvenlik binasında bakanlar kurulu toplantısı esnasında düzenlendiği kaydedildi.

Suriye devlet televizyonu, intihar saldırısının bakanlar ve ilgili birimlerin toplantısı sırasında olduğunu, Savunma Bakanı Davut Racha'nın öldüğünü ve çok sayıda kişinin yaralandığını, bazılarının durumunun kritik olduğunu duyurdu.

Devlet televizyonunun, saldırıda Savunma Bakanı Davud Racha'nın öldüğünü duyurmasının ardından, bazı kaynaklar, çok sayıda yaralı bulunduğunu, bunların arasında İçişleri Bakanı Şaar'ın da bulunduğunu, bakanın hastaneye kaldırıldığını belirtti.

Bu arada Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Beşşar Esed'in eniştesi Asıf Şevket'in de yaralandığı iddia edildi.

Öte yandan üst düzey katılımın olduğu güvenlik toplantısı esnasındaki intihar saldırısının bomba yüklü araçla düzenlendiği belirtiliyor.

Suriye devlet televizyonu ayrıca, Genelkurmay Başkan Yardımcısı ve Devlet Başkanı Beşşar Esed'in eniştesi Asıf Şevket'in saldırıda öldüğünü duyurdu.

Suriye güvenlik kaynaklarına göre saldırı Esed'in koruması tarafından gerçekleştirildi. Saldırıyı Liwa El İslam adında bir muhalif grup üstlendi.

Kaynak: Anadolu Ajansı