Suriye Rejimi Katliamı Üstlenmedi

Suriye Rejimi Katliamı Üstlenmedi

Suriye yönetimi Humus'un Hule bölgesinde önceki gün yarısı çocuk 100 kişinin öldürüldüğü katliamla ilgisinin olmadığını savundu...

Suriye rejimi, Humus'un Hule ilçesinde onlarcası çocuk yaklaşık 100 kişinin öldürüldüğü katliamda sorumluluğu bulunmadığını iddia etti.

Suriye Dışişleri Bakanlığı sözcüsü Cihad Makdisi, düzenlediği basın toplantısında, "halkı hedef alan bu terörist katliamda, hükümetin hiçbir sorumluluğunun bulunmadığı"nı söyledi.

Makdisi, bu katliamı soruşturmak için, ordu ve adli makamlardan oluşan ortak bir komisyon kurduklarını, soruşturma komisyonunun elde ettiği sonuçları üç gün içinde yayımlayacaklarını açıkladı.

Makdisi ayrıca, Arap Birliği ve BM'nin özel Suriye temsilcisi Kofi Annan'ın yarın Suriye'ye geleceğini duyurdu. Makdisi, Suriye Dışişleri Bakanı Velid Muallim'in Annan ile görüşerek Hule katliamı ve resmi soruşturma açılmasıyla ilgili detaylı bilgi verdiğini söyledi.

Katliamın 4x4 araçlarla gerçekleştirildiğini ifade eden Makdisi, yapılan katliamın devletin yararına olmadığını kaydetti.

Makdisi ayrıca, Annan planıyla ülkede şiddet olaylarının arttığına dikkati çekti

dünyabülteni