"Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye"

"Suriye İçin Bir Ekmek Bir Battaniye"

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları (STK) ülkelerindeki iç savaştan etkilenerek evlerinden göçe mecbur kalan Suriyeliler'e...

Türkiye'deki sivil toplum kuruluşları (STK) ülkelerindeki iç savaştan etkilenerek evlerinden göçe mecbur kalan Suriyeliler'e 'bir ekmek', 'bir battaniye' göndermek için seferber oldu.

Türkçe, İngilizce ve Arapça yayın yapan, www.suriyeicinbirekmek.com ve www.breadforsyria.com adreslerinden ulaşılan internet sitesi altında bir araya gelen STK'lar, ortak afiş ve televizyon filmleriyle yardım çağrısını bütün dünyaya duyuracak.

"Boş yere tartışırken ekmek tükendi, un bitti"

Kampanyanın internet sitesinde yer verilen yazıda Suriye'de yaşanan insanlık dramının kış mevsiminin gelmesiyle daha da kötüleştiği vurgulanarak, "Kimin haklı kimin haksız olduğu tartışılırken, kimin tarafını tutmak gerektiği sorgulanırken kış geldi. Birleşmiş Milletler, Avrupa Birliği, Arap Ligi ve daha nice kuruluşlar boş yere tartışırken kış geldi, ekmek tükendi, un bitti" ifadeleri kullanıldı. Suriye'de yaşananların siyasi, jeopolitik, dini, mezhebi tartışmaların ötesinde insani boyutuna dikkat çekilen yazıda, "Hayatın acı gerçeği tüm tartışmaların ötesinde karışımızda duruyor (") Kim olduğunuz önemli değil, yardım edin, kış geldi" hatırlatması yapıldı.

STK'ların sayısı 200'ü bulacak

İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı (İHH), Hak-İş, Memur-Sen, İslam Dünyası Sivil Toplum Kuruluşları Birliği (İDSB), Türkiye Gönüllü Teşeküller Vakfı (TGTV), Sadakataşı Derneği, Deniz Feneri Derneği, Cansuyu Yardımlaşma Derneği, Yardımeli Derneği, Ensar Vakfı, Verenel Derneği ve İstanbul Uluslararası Kardeşlik ve Yardımlaşma Derneği'nin aralarında yer aldığı, kampanyaya destek veren kuruluşlar, 27 Aralık Perşembe günü saat 11.00'de Haliç Kongre Merkezi'nde düzenleyecekleri ortak basın toplantısıyla kampanyaya start verecekler. Kampanyaya destek veren kuruluşların sayısının 200'ü bulması bekleniyor. Türkiye dışından STK'ların da aktif desteğinin hedeflendiği kampanyanın uluslararası ayağı ise Ocak ayında başlatılacak.