Sünni Alimlerden IŞİD'e Tepki

Sünni Alimlerden IŞİD'e Tepki

İran Sünnilerinin önde gelen alimlerinden Nazır Ahmet Selami ve Abid Nakibi, IŞİD’in Müslümanlar arasında tefrika çıkarmak için ABD tarafından üretildiğini söylediler...

Sistan ve Belucistan bölgelerinin önemli Ehli Sünnet Alimlerinden Nazır Ahmet Selami ve Kürdistan Eyaletinin önde gelen Ehl-i Sünnet Alimlerinden Abid Nakibi yaptıkları açıklamada, “IŞİD terör örgütünün, Müslümanların birlik ve beraberliğini bozmak, aralarına tefrika sokmak için ABD tarafından üretildiğini” söylediler.

IŞİD terör örgütünün ABD ürünü olduğunu, ABD’nin IŞİD’i oluşturmakla Müslümanların birliğini hedef aldığını belirten Sistan ve Burucer Bölgelerinin önde gelen Ehl-i Sünnet alimlerinden Nazır Ahmet Selami;“IŞİD terör örgütü Amerika Birleşik Devletlerini temsil ediyor. İki ABD vatandaşı gazetecinin IŞİD tarafından infaz edilmesi ile Müslümanlar arasında ayrılık çıkarmak, birlik ve beraberliklerini bozmayı amaçlamışlardır” dedi.

IŞİD terör örgütüyle alakalı bir  açıklamada Kürdistan Eyaletinin önemli Ehl-i Sünnet Alimlerinden Abid Nakibi’den geldi.

Alim Abid Nakibi yaptığı değerlendirmede, IŞİD terör örgütünü ‘Harici kalıntıları’ olarak nitelendirdi.

Alim Nakibi açıklamasında; “IŞİD terör örgütü aslında Havaric’in kalıntılardır. Bu örgütle elbette mücadele etmek lazımdır. Bu örgütle en önemli mücadele ise, Havaric kalıntısı bu örgütün mahiyetini ifşa etmek olacaktır” dedi. 

VELFECR