Siyonistlerin Gazze'ye Yönelik Saldırıları  4. Gününde

Siyonistlerin Gazze'ye Yönelik Saldırıları 4. Gününde

İsrail işgali, Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını dördüncü gününde de sürdürerek, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerindeki tarım arazilerini hedef alan bir dizi baskın ve bombalama operasyonu gerçekleştiriyor.

İsrail işgali, Gazze Şeridi'nin farklı bölgelerindeki tarım arazilerini hedef alan bir dizi baskın ve top atışıyla Gazze Şeridi'ne yönelik saldırganlığını dördüncü gününde sürdürüyor. El-Mayadin'in

. El-Mayadin'in Gazze muhabiri bugün, İsrail'in kentin doğusundaki tarım arazilerine baskın düzenlediğini, işgal uçaklarının ise kuzey Şeridi'ndeki Beyt Hanoun'un doğusundaki tarım arazilerini bombaladığını bildirdi. Ayrıca Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah'ın doğusundaki Al-Tannour mahallesinde bir işgal insansız hava aracının bir hedefi bombaladığına işaret ederek, bir işgal keşif uçağının Refah'ın güneydoğusundaki Al-Salam mahallesinde bir hedefi bombaladığını sözlerine ekledi.

Ateşkes konusunda iyimserlik

Bu arada İsrail basını, Mısırlı arabulucuların önümüzdeki saatlerde ateşkes konusunda iyimser olduklarını ve İslami Cihat hareketiyle müzakere ettiklerini bildirdi.

İsrail medyası, güvenlik ve askeri teşkilattaki yetkililerin işgalin Başbakanı Binyamin Netanyahu'ya operasyona son vermenin mümkün olduğunu söylediğini belirtti.

Dün muhabirimiz, Mısır ile Birleşmiş Milletler arasında koordinasyon içinde bir ateşkes anlaşması geliştirilmesinden söz edildiğine dikkat çekerek, henüz resmi bir açıklama yapılmadığını vurguladı.

Dün, Perşembe, İsrail medyası Amerikalıların çatışmaların yeni alanlara kaymasından korktukları için ateşkes ihtiyacından bahsettiklerini ve gerilimi daha fazla tırmandırmaktan kaçındıklarını ortaya çıkardı .

İsrail işgali, hükümetindeki mevcut iç çatlak ışığında tüm direniş alanlarının kendisine karşı birbirine bağlanacağından korkuyor.

Buna karşılık, "İsrail" işgal ordusunun sözcüsü, tırmanmanın başlangıcından bu yana Gazze'den "İsrail"e yaklaşık 866 roket atıldığını duyurdu.

Gazze Şeridi'ndeki direniş grupları, devam eden İsrail saldırganlığına , Gazze'deki özgür insanlara karşı intikam operasyonunun bir parçası olarak dün yeni bir füze salvosu fırlatarak karşılık verdi.

İsrail medyası, direnişçilerin Gazze'den "Rohovot" yerleşimine yönelik roket saldırıları sonucunda bir kadın yerleşim yerinin öldüğünü ve 15 kişinin de yaralandığını bildirdi.

İsrail'in Gazze'ye yönelik aralıksız devam eden saldırganlığının Sağlık Bakanlığı verilerine göre 6'sı çocuk 3'ü kadın olmak üzere 30 şehit, 32'si çocuk 17'si kadın olmak üzere 93 kişinin yaralanması dikkat çekicidir .

KAYNAK: TEVHİDHABER