Siyonistler Ne Dediyse Tamam Dediler

Siyonistler Ne Dediyse Tamam Dediler

Siyonist İsrail, Güney Kıbrıs Rum yönetimiyle kurduğu siyasi ve ekonomik ilişkileri askeri alana taşıdı. Kıbrıs Rum yönetimi meclisi...

Siyonist İsrail, Güney Kıbrıs Rum yönetimiyle kurduğu siyasi ve ekonomik ilişkileri askeri alana taşıdı. Kıbrıs Rum yönetimi meclisi, Siyonist İsrail ile yapılan savunma ve askeri işbirliği anlaşmasını onayladı.

Anlaşmayla birlikte Rum yönetimi İsrail'le askeri alanda her türlü işbirliğine evet dedi. Anlaşmada yer alan maddelerde en dikkatçekici nokta ise savunma ve askeri alanda yapılacak 'gizli işbirliği' ibaresi. Bu 'gizli işbirliği'nin kime karşı yapılacağını tahmin etmek zor değil.

SİYONİST İSRAİL, KUZEY KIBRIS'I ABLUKAYA ALIYOR
Milli Gazete'nin bildirdiği habere göre Siyonist İsrail ve Güney Kıbrıs Yönetimi arasında stratejik savunma ve askeri işbirliği ile ivme kazandı. Türkiye'nin başta İran, Irak, ve Suriye olmak üzere komşu ülkeler ile ilişkilerinin bozulmasını fırsat bilen Siyonist İsrail, Türkiye'yi ezeli düşman gören Rum yönetimiyle ittifak yaparak Türkiye'yi güneyden sıkıştırmaya çalışıyor. İsrail, Kıbrıs Rum kesimi ile İsrail arasında döşenecek petrol boru hattı ile Rum tarafına inşa edilecek doğalgaz terminalinin güvenliğini sağlamak amacıyla da Rum tarafına 20 bin komando ve 30 bin sivil yerleştirmeyi hedefliyor.
İŞTE MECLİS'TEN GEÇEN ANLAŞMANIN MADDELERİ:
'Gizli Bilgilerin Karşılıklı Korunması Anlaşması" başlığını taşıyan anlaşma; savunma ve askeri programların gizliliğinin ihdas edilmesi ve Güney Kıbrıs ile Siyonist İsrail arasında teati edilecek gizli bilgilerin korunmasıyla ilgili maddeler içeriyor.

Siyonist İsrail'den Rumlara silah yolu açıldı
Kıbrıs Rum yönetimi meclisi,Siyonist İsrail ile yapılan savunma ve askeri işbirliği anlaşmasını onayladı. Anlaşmayla Rum yönetiminin İsrail'den silah satın alabilmesinin yolu da açıldı.

Rum Savunma Bakanı Dimitris İliadis'in 9 Ocak 2012;de İsrail ziyaret sırasında Siyonist İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ile Tel Aviv'de imzaladığı savunma ve askeri işbirliği anlaşması önceki gün Rum meclisinde kabul edildi.

Alithia gazetesine göre, "Gizli Bilgilerin Karşılıklı Korunması Anlaşması" başlığını taşıyan anlaşma, savunma ve askeri programların gizliliğinin ihdas edilmesi ve Güney Kıbrıs ile İsrail arasında teati edilecek gizli bilgilerin korunmasıyla ilgili maddeler içeriyor. Silah-teçhizat satın alımıyla ilgili maddelerde, "Taraflardan birinin diğerine savunma ve askeri konularda silah ve teknik bilgi satması ve/veya teatisi" ifadesi yer alıyor.

Silah-teçhizat satın alımıyla ilgili maddede şunlar belirtiliyor:

"İş bu anlaşma, iki ülke (Güney Kıbrıs ve İsrail) arasında gelecekte yapılacak ve/veya imzalanacak şu konulardaki herhangi bir gizli sözleşmenin kopmaz parçasıdır:

-Taraflar ve/veya müteahhitleri arasında savunma ve askeri konularda işbirliği;

-İki taraf ve/veya müteahhitleri arasında savunma ve askeri konularda gizli bilgi işbirliği ve/veya teatisi;

-Taraflardan birinin diğerine savunma ve askeri konularda silah ve teknik bilgi satması ve/veya teatisi;

-Savunma veya askeri konularda teati edilecek gizli bilgilerin tarafların, herhangi bir temsilcisi, memuru veya danışmanı tarafından iletilecek olması."