Siyonistler Aksa'da Namaz Kılanlara Saldırdı

Siyonistler Aksa'da Namaz Kılanlara Saldırdı

İsrail işgal kuvvetleri El Aksa Camii'nin avlusuna baskın yaptı, namaz kılanlara saldırarak Kubbetü’s-Sahra Mescidi İmamı Şeyh Raid Da’na’yı tutukladı.

İsrail işgal kuvvetleri El Aksa Camii'nin avlusuna baskın yaptı, namaz kılanlara saldırarak Kubbetü’s-Sahra Mescidi İmamı Şeyh Raid Da’na’yı tutukladı.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, işgal saldırılarına karşı koymak için Filistinlileri Aksa Camii'ne çağırdı. Hamas, El Aksa'nın kırmızı çizgi olduğunu ve onun İslami kimlikleriyle oynamaları hakkında Filistin halkının hiç kimseye izin vermeyeceğini vurguladı.

İşgal güçlerinin pazartesi günü mübarek Mescidi Aksa’nın avlusuna girme girişimlerine Filistinli gençler karşı koydu. El-Meyadin haber ajansı muhabirinin ifade ettiğine göre işgalciler Kubbetü’s-Sahra Mescidi İmamı Şeyh Raid Da’na’yı tutukladı.

İşgal kuvvetleri caminin avlusunda namaz kılanlara saldırdı, beş kişiyi döverek tutukladı.

Kudüs'teki İslami Vakıflar Dairesi, işgal saldırılarına karşı koymak için Filistinlileri Aksa Camii'ne çağırdı.

Hamas yaptığı açıklamada, "İşgalcilerin er-Rahmet Kapısını kapaması ve Murabıtların ve namaz kılanların onlara karşı koyması, Aksa’nın zamansal ve mekânsal olarak taksim edilmesi şeklinde bütün girişimlere karşı koymakta halkımızın ısrarlı olduğuna delildir… Mescidi Aksa kırmızı çizgidir, onun İslami kimlikleriyle oynamaları hakkında Filistin halkı hiç kimseye izin vermeyecek.” dedi.

Hamas, "El Aksa'da namaz kılanlara tekrar tekrar yapılan saldırılar ve kapılarının sürekli kapatılması, işgalcinin karşısında yakın bir patlamanın uyarısıdır. Halkımızın tarihi sabit kılmıştır ki, aksa, intifadaların meşalesidir" uyarısında bulundu.

Ayrıca hareket, “utanç verici normalleşme, işgalcileri iki kıblenin ilki ve üçüncü hareme karşı saldırmada daha fazla cesaretlendirdi” diyerek, Arap ve İslam halklarını “Filistin davasına, özellikle de Kudüs’ü Şerife sahip çıkmaya ve Siyonistlerin ümmetimize karşı bütün ihlal girişimlerine karşı ciddi olarak çalışma”ya çağırdı.