Siyonistler Adım Adım Savaşa Doğru...

Siyonistler Adım Adım Savaşa Doğru...

Netanyahu, Filistinlilere Yönelik Baskıları Artıracaklarını Açıkladı...

İşgal rejimi başbakanı Benyamin Netanyahu, Filistin direnişine karşı amansız bir savaş vereceklerini belirterek, bu doğrultuda bazı kararlar aldıklarını söyledi.

Netanyahu, Savunma Bakanlığı'nda acil olarak düzenlenen ve dört saat süren güvenlik toplantısından sonra yaptığı açıklamada, eylemleri gerçekleştirenlerin evlerinin yıkılması ve kışkırtıcılık yapanların Kudüs'ten uzaklaştırılması işlemlerinin hızlandırılacağını, Batı Yaka ve Kudüs'e ek kuvvet gönderileceğini ifade etti.

Toplantıdan ayrıca idari hapis cezasının Kudüs kentinde daha geniş bir şekilde uygulanması kararı çıktı.

Netanyahu'nun toplantıda geçtiğimiz günlerde Nablus'ta iki Siyonistin öldürülmesi olayıyla ilgili yapılan soruşturmanın sonucu hakkında bilgi verdiği kaydedildi.

İslami Direniş Hareketi (Hamas), Netanyahu'nun açıkladığı kararların ırkçı olduğunu ve Filistin halkının mücadele azmini artıracağını söyledi.

Hamas sözcüsü Ebu Zuhri, dün akşam (4 Ekim Pazar) konuyla ilgili yaptığı açıklamada, işgal rejimi başbakanının ilan ettiği kararların uluslararası hukuka aykırı olduğunu ve Filistinlilerin direniş azmini kıramayacağını ifade etti.