Silvan'da Dört İşgalci Polis Hafif Yaralandı

Silvan'da Dört İşgalci Polis Hafif Yaralandı

Silvan'da Dört İşgalci Polis Hafif Yaralandı

Bugün (24 Ekim) Cuma namazından sonra Kudüs'ün doğusundaki Silvan mahallesinde işgalci polislerle Kudüslü gençler arasında çatışmalar çıktığı ve dört polisin yaralandığı açıklandı. İşgal rejimi güvenlik teşkilatı adına yapılan açıklamada polislerin yaralarının çok hafif olduğu ifade edildi.

Verilen haberlere göre işgal güçlerinin Sınır Güvenliği adı verilen birimine mensup polisler kalabalık bir grupla Cuma namazının hemen ardından Silvan mahallesine gelerek Filistinli gençler arasında tutuklama yapmaya başladılar. Gençlerin işgalci polislere taşlarla karşılık vermeleri üzerine gerginlik yaşandı ve polislerle gençler arasında çatışmalar çıktı.

Bir başka çatışmanın da Mescidi Aksa'nın civarında işgal güçlerinin bu kutsal mabedi kuşatmaya almaları ve kırk yaşından küçüklerin namazlarını kılmak için içeri girmelerini engellemeleri üzerine çıktığı, oradaki çatışmalarda da Filistinli gençlerden üç kişinin yaralandığı, üç gencin de tutuklandığı bildirilmişti.

İşgal güçleri dün gece geç saatlerden itibaren Mescidi Aksa'yı kuşatmaya alarak namaz kılmaya gelenlerin girişini engellemeye başladılar. Bu kuşatma yüzünden sabah namazında da Cuma namazında da çok sayıda Müslüman camiye giremedi ve namazlarını cadde ve sokaklarda kılmak zorunda kaldı.

 

Page Top