Shamkhani: Nükleer Müzakereler Her Geçen Saat daha Karmaşık Hale Geliyor

Shamkhani: Nükleer Müzakereler Her Geçen Saat daha Karmaşık Hale Geliyor

Shamkhani: Nükleer müzakereler her geçen saat daha karmaşık hale geliyor ve Amerika'nın hızlı bir anlaşmaya varma arzusu, güçlü bir anlaşmaya varma iradesinin olmadığını gösteriyor.. İran Cumhurbaşkanı: Kırmızı çizgilerden geri çekilmeyeceğiz

TAHRAN (Reuters) - İranlı üst düzey güvenlik yetkilisi Ali Shamkhani Perşembe günü yaptığı açıklamada, ABD'nin hızlı bir nükleer anlaşma arzusunun güçlü bir anlaşma için iradesi olmadığını gösterdiğini söyledi.

Twitter'da, "İran'ın nükleer müzakereleri, Amerika Birleşik Devletleri siyasi bir karar vermeden saat başı daha karmaşık hale geliyor" diye ekledi.

İran Yüksek Ulusal Güvenlik Konseyi Genel Sekreteri, ABD'nin her iki tarafta da güçlü ve savunulabilir bir anlaşmaya varma iradesine sahip olmadığını vurguladı.
Shamkhani bu sabah Perşembe günü bir tweet'te, Amerika'nın İran'ın ilk tekliflerine karşı koymasının yolunun kabul edilemez önerilerde bulunmak, hızlı bir anlaşmada ısrar etmek ve çürük argümanlar ileri sürmek olduğunu yazdı

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Raisi Perşembe günü yaptığı açıklamada, Tahran'ın nükleer dosyasıyla ilgili Viyana görüşmelerinde kırmızı çizgilerden geri adım atmayacaklarını söyledi.

Aynı bağlamda, İran Ulusal Güvenlik Yüksek Konseyi Sekreteri Ali Shamkhani, ABD'nin hızlı bir nükleer anlaşmaya varma arzusunun, güçlü bir anlaşmaya varma iradesinin olmadığını gösterdiğini söyledi.