Şeyh Naim Kasım:   Lüban Bu Yüzden Toparlanamıyor

Şeyh Naim Kasım: Lüban Bu Yüzden Toparlanamıyor

Şeyh Kasım : Lübnan Hükümeti Yargıç Bitar'ın Yetkilerini İhlal Etmesi Nedeniyle Toplanmıyor

Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Qassem, hükümetin bir araya gelmemesi nedeniyle Lübnan'daki yaşam koşullarının kötüleşmediğini vurguladı ve krizin ana nedeninin, Beyrut Limanı'ndaki patlamaya ilişkin adli müfettiş Tarek Al-Bitar'ın ihlalde bulunması olduğunu da sözlerine ekledi.

Bu bağlamda, Şeyh Kasım , siyasi güçlerin ya parlamento, ya hükümet ya da yargının kendisi aracılığıyla ulaşılabilecek bir çözüm bulmak için işbirliği yapması gerektiğini belirtti.

Al-Bitar, ve askeri şahsiyetler hakkında mantıksız bir şekilde tutuklama emri çıkarmış, sanıkları ve gözlemcileri soruşturması hakkında şüphe duymaya itmişti.

4 Ağustos 2020'de, büyük bir patlama Beyrut Limanı'ndaki patlamayı sarstı, yaklaşık 196 vatandaş öldü ve 6000'den fazla kişi yaralandı. Patlama, başkent ve banliyölerinde de büyük yıkıma neden oldu.

Bir eğitim töreninde konuşan Şeyh Kasım , Hizbullah'ın seçim programının Direnişi korumaya, sosyoekonomik krizi ele almaya ve yolsuzlukla mücadeleye dayanacağını doğruladı.

Hizbullah Merkez Konseyi üyesi Şeyh Nabil Qawook ise ABD yönetiminin Lübnan'ın siyasi durumunu değiştirmek istediğini vurguladı ve Lübnanlıları siyasi anlaşmazlıklara girmek yerine benzeri görülmemiş krizi çözmeye çağırdı.

Kaynak:Haber Kaynağı