Şeyh Hıdır Adnan Şehid  Oldu!

Şeyh Hıdır Adnan Şehid Oldu!

Defalarca işgal yönetimi tarafından esir edilen İslami Cihad Hareketi'nin önde gelen isimlerinden Hıdır Adnan işgalcilerin zulmüne karşı başlattığı açlık grevinin 86. gününde şehid oldu.

İslami Cihad Hareketi'nin liderlerinden Filistinli tutsak Şeyh Hıdır Adnan, sağlığındaki bozulmaya rağmen işgalcilerin tutuklanma talebini reddetmek için düzenlediği açık grevinin 86. gününde şehid oldu.

Adnan, daha önce beş kez grev yaptığı için aç karnına mücadele ederek siyonistlere karşı mücadele edenlerin öncüsü olarak kabul ediliyor. 12 kez tutuklanan Adnan Siyonist düşman hapishanelerinde sekiz yıl geçirdi.

İşgalcilerin istihbaratı, sözde gizli güvenlik bilgilerine dayanarak "idari tutuklama" adı altında Filistinlileri 1 ila 6 ay arasında alıkoyabiliyor. Esirin işgalcilerin güvenliği için tehlike teşkil ettiğine karar verilmesi halinde askeri hakim, suç isnadında bulunmadan tutukluluk süresini 5 seneye kadar uzatabiliyor. Filistinli aileler sık sık gösteri düzenleyerek, uluslararası toplum ve kuruluşlardan bu konuda yardım talep ediyor.