Şeyh Cerrah" Mahallesi Sakinleri  Zulme Karşı Dieniyor

Şeyh Cerrah" Mahallesi Sakinleri Zulme Karşı Dieniyor

"Şeyh Cerrah" mahallesi sakinleri işgal altında yaşamanın acısını anlatıyor ve İsrail'in Kudüs'teki en tehlikeli planlarını ortaya koyuyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Doğu Kudüs'teki Şeyh Cerrah mahallesinin Filistinli sakinleri, İsrail'in yerleşim dernekleri lehine onları kovmak istediği evlerini savunmak için işgal güçleriyle hala savaşıyor.

Onlarca Filistinli aile, geçen yüzyılın ellili yıllarından beri Şeyh Cerrah mahallesinde yaşadıkları evlerinden yerleşimciler lehine tahliye edilme tehdidiyle karşı karşıya.

Aşırılık yanlısı İsrail Knesset üyesi Itamar Ben Gvir'in (Dini Siyonizm) 12 Şubat'ta mahallenin ortasına çadır kurmasından bu yana mahallede çatışmalar arttı.

Mahmud el-Sa'u, Anadolu Ajansı'na yaptığı açıklamada, "Şeyh Cerrah kelimenin tam anlamıyla bir savaş haline geldi. Gece gündüz uyumayız (..) Mahalleyi kim ziyaret ederse, gençlerin gece gündüz uyanık olduğunu görür ve sadece 3-4 saat uyuyoruz."

Şeyh Cerrah mahallesinde öğleden sonra saatlerinde ortalık sakinleşirken, akşam saatlerinde tekrar gerginliğe dönüşüyor.

Şeyh Cerrah'ın aileleri, yerleşimci grupların onları evlerinden çıkarma girişimleri sonucu zor şartlarla karşı karşıya.

Ümmü Ramazan ise evinde AA muhabirine yaptığı açıklamada, "24 saattir bu durumdayız, durum gerginleşiyor ve asıl sebep yerleşimler ve yerleşimleri koruyan ve destekleyenler" dedi.