Şeyh Cerrah Halkı: Toprağımızdan Vazgeçmeyeceğiz

Şeyh Cerrah Halkı: Toprağımızdan Vazgeçmeyeceğiz

İşgalin saldırıları devam ediyor..ve Şeyh Cerrah halkı: Toprağımızdan vazgeçmeyeceğiz ve burada kalacağız

TERCÜME HABER /TEVHİDHABER

El- Mayadin muhabiri Pazar günü, İsrail işgal güçlerinin Filistinlilere yönelik saldırılarının ardından Şeyh Cerrah mahallesinde şiddetli gerilimin hakim olduğunu bildirdi.

Şeyh Cerrah mahallesinden muhabir "İşgal, Salem ailesiyle dayanışmaya sersemletici bombalar atıyor" diyerek, "tahliye ile tehdit edilen Salem ailesinin evini tecrit etmeye çalıştığını" vurguladı.

İşgalci güçlerin "Salem ailesinin evini izole etmek için demir bariyerler kurduğunu" belirterek, "gazetecilerin o bölgede serbestçe dolaşmasını engellediklerini" kaydetti.

Şeyh Cerrah mahallesi sakinleri, el- Mayadin'e "işgalcilerin ve yerleşimcilerin saldırılarına rağmen topraklarımızı savunmaya kararlı olduklarını" teyit ederek, "İşgalcilerin ve yerleşimcilerin saldırılarına rağmen burada kalacağız ve biz burada kalacağız. Bizi terk ederlerse çadırlarda yaşayacağız dedi

Şeyh Cerrah Mahalesinin Önemi Nedir ?

Şeyh Cerrah mahalesinin önemi stratejik konumu. Tam Doğu-Batı Kudüs sınırında yer alan mahalle Mescid-i Aksa'nın Şam kapısına çok yakın bir konumda bulunuyor .