Şehit Süleymani'nin İntikamını Henüz Almadık

Şehit Süleymani'nin İntikamını Henüz Almadık

İslam Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, İslam Cumhuriyeti'nin Şehit Süleymani'nin intikamını ABD'den alacağını vurguladı.

İran Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı Sardar Alireza Tangsiri, Şehit Kasım Süleymani'nin şehit olmaya can attığını vurguladı.

Lübnan'ın Al-Manar kanalına konuşan Sardar Tangsiri, Hac Kasım m'in özel bir karizması olduğunu ve İslam Cumhuriyeti'nin ABD'den intikam alacağını söyledi.

İran Devrim Muhafızları güçlerinin Basra Körfezi bölgesinde ve Hürmüz Boğazı'nda görevde olduğunu belirterek, Umman Denizi'nin güvenliğini sağlamaktan İslam Cumhuriyeti ordusunun sorumlu olduğunu da sözlerine ekledi.

Devrim Muhafızları donanma komutanı, bölgeye giren düşmanların amacının petrol yağmalamak olduğunu belirterek, Basra Körfezi bölgesinin stratejik ve hassas bir bölge olduğunu ve ABD'nin bu hassas bölgedeki varlığı buranın önemini göstermektedir


İran İslam Cumhuriyeti'nin bölgeyi koruduğunu kaydeden Sardar Tangsiri, "Kimseyle savaşmak istemiyoruz... Devrimin zaferinden sonra Savaş Bakanlığı'nı savunmaya çevirdik" dedi.

İran askerlerinin düşmanla karşı karşıya olduğunu vurgulayan,Tangsiri "Umman ve Katar'ı bu tatbikatlara katılmaya davet ettik" diyerek İran İslam Cumhuriyeti'ni Müslüman ülkeleri son tatbikatlara katılmaya davet ettiğini duyurdu.

Düşmanlar bölge ülkeleri arasında düşmanlık yaratmaya çalışıyor

Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı, düşmanların bölge ülkeleri arasında düşmanlık yaratmaya çalıştığını belirterek "Saddam bize düşmanlarımızın desteğiyle saldırdı... ama biz her zaman tehdide karşı kendimizi hazırlıyoruz" dedi.

ABD ve Batı'nın İslam Cumhuriyeti'ne yönelik ağır yaptırımlarını eleştiren General Tengsiri şunları vurguladı: ‘Düşmanlarımız bize yaptırım uyguladı ama yaptırımlar karşısında silah gücümüzü artırıyoruz. Bütün silahlarımızın İran yapımı olması için çalışıyoruz. İranlı gençler silah yapıyor. Gurur duyuyoruz. Bizim düşmanlarımız akmaklar. Eğer ilişki kumamıza izin verselerdi, belki şu anki ilerlememiz olmayabilirdi ve o zaman dışarıya bağımlı olurduk.’

Direniş kuvvetlerinin eğitime ihtiyacı yoktur

İran'ın bölgedeki direniş gruplarına verdiği destekle ilgili olarak, "Direniş güçlerinin eğitime ihtiyaç duymadıkları bir noktaya geldiler... Hizbullah tek başına tüm direnişi eğitebilir... [Direniş grupları] isterse onlara yardım edereiz ... Hamas ve direniş grupları füzeleri kendileri yapıyor... artık kimseye ihtiyaçları yok. İsterlerse onlara rehberlik ederiz.

Devrim Muhafızları donanmasının komutanı, ABD'nin bölge ülkelerini İran'dan korkutmak için hazırladığ sinsi planına atıfta bulunarak, "Hürmüz Boğazı'nın Kapatılıyor ... Düşmanlar bunları komşuları korkutmak için söylüyorlar. Sağduyu bunu kabul eder mi? Gayrimüslim ülkelerdeki arkadaşlarımız da bu boğazı kullanıyor Hürmüz Boğazı'nı destekliyoruz. Şu anda Hürmüz Boğazı’nı kapatmak gibi bir niyetimiz yok. Eğer bir gün ihtiyaç olursa, o zaman zaten bütün imkânlar mevcuttur. Komşu ülkelerin de yardımıyla güvenliği sağlayacağız.

İran saldırıya uğrarsa bölge yanar

General Tengsiri, ABD ve İsrail'in İran'a saldırma ihtimaline de açıklık getirdi ve şu ifadelerde bulundu:’ Eğer İran saldırıya uğrarsa ne olur? Eğer bir tehdit olursa, buna yanıt sadece bölgeyle sınırlı kalmayacak ve daha geniş bir bölgeyi kapsayacak ve bütün bölgeyi yakacaktır. Eğer ABD ve İsrail bir aptallık yaparsa, İran’ın yanıtı sadece bölgeyle sınırlı kalmayacaktır.’

General Tengsiri, Şehit Süleymani’nin intikamı hakkında ise şunları vurguladı: ‘Biz henüz intikam almadık. Şehit Süleymani için alınacak olan en küçük intikam, Amerikalıların bölgeyi terk etmesidir. Biz diplomasi dilinden anlıyoruz ama onlar bizimle istikbar diliyle konuşuyorlar. Bugün her İranlı ile saygılı bir şekilde konuşmalılar. Bize saygı göstermeliler.’
İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları Deniz Kuvvetleri Komutanı General Tengsiri konuşmasının sonunda, Amerikan askerlerine bölgeyi terk etmelerini tavsiye etti ve şu hatırlatmalarda bulundu: ‘Sizin cenazenizi omuzlarına almayacak olan ABD’li devlet adamları için canınızı feda etmeyin. Bu bölge İran halkının ve Müslümanlarındır. Onlar orada güvenlik sağlayabilirler. Siyasi olarak yozlaşmış kişiler kendi siyasi çıkarlarının peşindedir. Kendileri bu bölgeye gelemeye cesaret edemiyor ama askerleri savaşmaları için gönderiyorlar. Peki bu askerler canlarını kim için feda ediyor? Amerikan askerleri canlarını kurtarıp gitsinler. Biz kanımızın bu bölgede dökülmesiyle gurur duyuyoruz.’