Saldırılar Sebebiyle "Büyük Dönüş" Ertelendi

Saldırılar Sebebiyle "Büyük Dönüş" Ertelendi

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılar sebebiyle Bu Haftaki Büyük Dönüş Yürüyüşü Gösterileri Ertelendi

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü Ulusal Yüksek Heyeti, “UNRWA’nın Görev Süresinin Yenilenmesi” Cuması adıyla Gazze Şeridi’nin doğusunda bugün (15 Kasım Cuma) gerçekleştirilmesi planlanan gösterilerin işgal ordusunun saldırıları sebebiyle ertelendiğini açıkladı.

Heyet, konuyla ilgili yayınladığı bildiride, Ortak Operasyon Merkezi’nin işgal rejiminin derinliklerine düzenlediği ve işgal rejiminde hayatı felç ederek işgalcilerin şehirlerini hayalet şehirlere dönüştüren saldırıları desteklediğini ifade etti.

Heyet ayrıca Filistinli gruplar ve askeri kanatları arasında fitne çıkarma çabalarının başarısız olacağını söyledi.

İşgal ordusunun Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırıların başından bu yana tüm komitelerinde olağanüstü hal ilan ettiğini belirten Heyet, Ortak Operasyon Merkezi’nin ayrılmaz bir parçası olduğunu ve halk desteğini oluşturduğunu dile getirdi.

Gazze halkı 30 Mart 2018’den bu yana Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü faaliyetleri kapsamında Gazze Şeridi sınırında gösterilerini sürdürüyor.

Gazze Şeridi’nin beş vilayetinin doğu bölgelerinde sınıra yakın noktalarda kurulan dönüş kamplarında toplanan Filistinliler barışçıl bir şekilde gösteri yaparken, işgal güçleri de sınır hattındaki siperlerden ve gözetleme kulelerinden silahsız göstericilerin üzerine ateş açmaya devam ediyor.

Ablukayı Kırma ve Büyük Dönüş Yürüyüşü gösterilerinin başladığı günden bu yana işgal güçlerinin göstericilere ateş açması sonucu 361 kişi şehit oldu ve 30 binden fazla kişi de yaralandı.

fiem