Sahte gaz hattıyla Putin'i fena işletmişler

Sahte gaz hattıyla Putin'i fena işletmişler

Dağıstan’da Botlikh askeri kampının inşaatını yapıp da Savunma Bakanlığı’ndan paralarını bir türlü alamayan yerel firmalar, yetkililerin kampı teftişe gelen Başbakan Vladimir Putin’i işlettiklerini öne sürdü.

Mahaçkale'de basın toplantısı düzenleyen mağdurların sözcüsü Magomed Şamilov, Şubat 2008'deki teftiş sırasında kamp yetkililerinin Moskova'dan gönderilen paralarla gerekenin yapıldığını göstermek sahte bir şovla Putin'i kandırdıklarını iddia etti. Şamilov, "Putin Botlikh'e geldiğinde, tören düzenleyip kampa gaz getirildiğini rapor ettiler. Bunu ispatlamak için de meşale yaktılar. Ancak meşaleye gaz köşede saklanan tüpten geliyordu" dedi.

İnşaatçıların verdiği bilgilere göre Savunma Bakanlığı, yaklaşık 2 bin işçi çalıştıran 64 küçük işletmeye olan 870 milyon ruble borcunu ısrarla ödemiyor. İnşaatçılar da bu şekilde paralarını almak için Savunma Bakanlığı'nın sahtekarlıklarını afişe etme yoluna gitti.

17 Şubat'ta inşaat firmaları Botlikh'te borçlarının ödenmesi talebiyle miting yapmıştı. Grubun öncüsü Şamilov gözaltına alınırken Dağıstan Başbakan Yardımcısı Rizvan Gazimagomedov, "Dağıstan Devlet Başkanı Mukhu Aliyev, Rusya Devlet Başkanı Dmitri Medvedev ile son görüşmesinde bu konuyu gündeme getirdi. Medvedev ilgili federal kurumlara emir verdi. Yakında firmaların hesabına paralar yatırılacak" demişti. Ancak şimdiye kadar paralarla ilgili bir gelişme olmadı. İnşaatçılan geçen yıl da gösteriler yapmıştı.

Ajans Kafkas