Saakaşvili'nin Kosova Endişesi

Saakaşvili'nin Kosova Endişesi

Gürcistan Cumhurbaşkanı Mihail Saakaşvili, Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasının ülkesinde ciddi olumsuz etkileri olabileceğini söyledi.

Saakaşvili, yeni kurulan hükümette Dışişleri Bakanı olan David Bakradze'nin görevini devraldığı törende yaptığı açıklamada, Gürcistan'ın dış politikasında çok zorlu bir döneme girdiklerini belirterek, Batının Kosova'nın bağımsızlığını tanıyacağı sürecin yakın günlerde başlayacağını belirterek, ''Kosova'nın bağımsız olması, ülkemiz içinde ciddi fırtınalar doğurabilir. Buna hazırlıklı olmalıyız'' dedi.

Bakradze de yaptığı açıklamada, yakın gelecekte Kosova'nın bağımsızlığının tanınmasını beklediklerini ve bu nedenle dış politikadaki öncelikli hedeflerinin  Güney Osetya ve Abhazya ile yaşanan sorunların çözümü olduğunu ifade etti. Gürcistan'dan bağımsızlık isteyen Güney Osetya ve Abhazya'daki yönetimler, Kosova'nın bağımsızlığının bu bölgeler için de örnek teşkil edeceğini belirterek, uluslararası kuruluşlar başta olmak üzere yabancı ülkelerden bağımsızlıklarını korumak için destek istiyor.