Saakaşvili Moskova'ya Gidiyor

Saakaşvili Moskova'ya Gidiyor

Son dönemlerde Rusya ile ilişkileri düzeltmek istediğini açıklayan Gürcistan Devlet Başkanı Mihail Saakaşvili, Moskova'ya gidiyor.

Almanya'da düzenlenen 44. Münih Güvenlik ve Politika Konferansı'nda Rusya Başbakan Yardımcısı Sergey İvanov ile görüşen Saakaşvili, yakın zamanda Moskova'da düzenlenecek Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) toplantısına katılacağını bildirdi. Saakaşvili, "Ben yakın zamanda Moskova'ya gideceğimi ve kesin olarak belirtmek istiyorum ki, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ile de görüşeceğim." dedi.

İvanov ise BDT toplantısının resmi olmayan nitelik taşıdığını ve bu ortamın devlet başkanlarının görüşerek, iki ülke ilişkilerinin geleceğini konuşması için en iyi fırsat olduğun söyledi. İvanov, "Biz de Rusya olarak ülkelerimizin ilişkilerini kriz durumunda çıkarmaya çalışıyoruz" diye konuştu.

Saakaşvili, İvanov'un Münih konferansındaki konuşmasını dikkatle dinlediğini söyleyerek, "Rusya ekonomisinin yakın gelecekteki planları bizi yakından ilgilendiriyor" dedi. İvanov ise Gürcü liderin ikinci dönem için yeniden devlet başkanı seçilmesi dolayısıyla kutladı. İvanov-Saakaşvili görüşmesinin Gürcü tarafının girişim ile yapıldığı bildirildi.

Saakaşvili geçtiğimiz aylarda yeniden devlet başkanı seçilmesinden sonra Rusya ile bozulan ilişkileri düzelteceğini vaat etmişti.