Rusya'dan, Gürcistan'a kanlı tehdit

Rusya'dan, Gürcistan'a kanlı tehdit

Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Aleksandır Burutin, daha fazla gözaltı olması halinde bunun ''kan dökülmeyle'' sonuçlanabileceği uyarısında bulundu.

Burutin, salı günü Gürcistan'da gözaltına alındıktan kısa süre sonra serbest bırakılan 3 Rus barış gücü askeriyle ilgili yaptığı açıklamada, Tiflis'e yönelik sert uyarılarda bulundu.

Daha fazla gözaltılarının olması halinde kan dökülebileceğini kaydeden Burutin, ''Bunun (gözaltıların) sonuçları son derece ciddi olabilir. Örneğin kan dökülmesi gibi. Bölgede bulunan Rus barış gücü askerlerinin bu kadar hoşgörülü kalmaya devam edeceklerinin garantisi yok'' ifadesini kullandı.

Gözaltıları ''eşkıyaca saldırı'' şeklinde nitelendiren Burutin, ''Rus askerlerinin bu koşullar altında kendilerini ve malzemelerini korumak için silahları ve cephanelerini kullanma hakları bulunmaktadır'' dedi.

Burutin, Rus askerlerinin silahlarını kullanma haklarının Gürcistan Abhazya sınırındaki kanlı çatışmaların ardından 1990'lı yıllarda oluşturulan ortak barış gücünün görev ve yetki tanımlarının içinde bulunduğunu da sözlerine ekledi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı sözcülerinden Andrey Nesterenko da yaptığı açıklamada, gözaltıların mevcut tüm kuralları ihlal ettiğini belirterek, ''Bu hareket mevcut tüm kurallar ihlal edilerek yapıldı. Özellikle de barış gücü askerlerinin görevleri ve yetkileri ihlal edilmiştir'' dedi.