Rusya'dan, Abhazya ve G. Osetya'ya Tam Destek

Rusya'dan, Abhazya ve G. Osetya'ya Tam Destek

Rusya'nın, Güney Osetya ve Abhazya'ya ihtiyacı olan her türlü desteği ve yardımı vereceği bildirildi.

Rusya Dışişleri Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, ''Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in, çok sayıda Rus'un yaşadığı 2 cumhuriyetin isteklerine ve sorunlarına Moskova'nın kayıtsız olmadığını vurguladı'' denildi.

Gürcistan'ın, Abhazya ve Güney Osetya sorunlarını baskıya dayalı yöntemlerle çözme çabalarının anlamsız olduğunu ifade eden Putin, ''Güney Osetya ve Abhazya'ya yönelik siyasal, ekonomik veya özellikle askeri baskı oluşturma çabaları sonuçsuz kalacağı gibi hiçbir yarar getirmez'' dedi.

Abhazya ve Güney Osetya başkanları, daha önce Putin'e yönelik yaptıkları açıklamada, ''Gürcü yetkililerin çatışma bölgelerindeki askeri faaliyetlerini artırarak ve iki cumhuriyetin sınırlarına asker ve saldırı silahları yığınağı yaparak saldırgan bir politika izlediği yönündeki'' kaygılarını dile getirmişlerdi.
Abhazya Başkanı Sergey Bagapş, Rus Haber Ajansı Ria Novosti'ye yaptığı açıklamada, Putin'in bu açıklamasını, cumhuriyetlerinin güvenliğinin güvencesi olarak anladıklarını söyledi.

Rusya Parlamentosu'nun alt kanadı Duma, 2 hafta önce yaptığı oturumda Putin'den, bu iki cumhuriyetin bağımsızlığını tanımayı gözönünde bulundurması isteğinde bulunmuştu.