Rusya: Ukrayna Yakıt Tanklarını Vurduk

Rusya: Ukrayna Yakıt Tanklarını Vurduk

Rusya: Ukrayna yakıt tanklarını güdümlü füzelerle hedef aldık.. NATO Rusya'nın Ukrayna'dan çekildiğini görmüyor ve daha fazla saldırı bekliyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Rusya Savunma Bakanlığı Perşembe günü, güçlerinin Ukrayna'daki yakıt tanklarını yüksek hassasiyetli güdümlü füzelerle hedef aldığını duyurdu.

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü İgor Konaşenkov, yaptığı basın açıklamasında Rus ordusunun dün gece Ukrayna'nın 52 aracını ve askeri karargahını imha edebildiğini söyledi.

Rusya Harekatın başlangıcından bu yana ülke güçlerinin de 124 savaşçı, 77 helikopter, 216 hava savunma sistemi, 341 insansız hava aracı ve 1.815 Ukrayna tankını imha ettiğini belirtti.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg Perşembe günü yaptığı açıklamada, ittifakın Rus güçlerinin Ukrayna'dan çekilmesini görmediğini ve Ukrayna'da "ek saldırılar" beklediğini söyledi.

Bir basın toplantısında NATO Genel Sekreteri , "İstihbaratımıza göre, Rus birlikleri çekilme sürecinde değil, daha ziyade yeniden konumlanma sürecinde" dedi. Rusya, doğu Ukrayna'daki Donbass bölgesindeki" saldırısını yeniden gruplandırmaya ve güçlendirmeye çalışıyor.