Rusya Soçi'ye Füze Kalkanı Kuruyor

Rusya Soçi'ye Füze Kalkanı Kuruyor

Rusya, soykırım kenti Sochi' de yapılacak 2014 Kış Olimpiyat Oyunları' nda güvenliği sağlamak için her şeyi yapacağının ilk sinyallerini verdi.

Rus General Aleksandr Zelin, Sochi' de S-400 Füze Kalkanı Sistemi' nin kurulacağını açıkladı.

Rusya' nın çok önem verdiği ve kış olimpiyat oyunlarını alabilmek için rüşvet dağıttığı söylentileri devam ederken, bu organizasyonu kazasız atlatmak isteyen Rus yetkililer Sochi' de güvenliği sağlama telaşı içerisindeler. Bu amaçla Rus yetkililer, daha önce Moskova yakınlarına kurulan S-400 Füze Kalkanı Sistemi' nin Sochi' ye de kurulmasına karar verdi.

Rus General Aleksandr Zelin konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamasında: ''Organizasyon komitesi kenti oyunlar için hazırlarken, biz de füze kalkanını hazırlayacağız ve oyunların güvenliğini güvence altına alacağız.'' dedi. Zelin, konuşmasında olimpiyatların güvenliği için maksimum tedbirler alınacak kimsenin bir kaygısı olmasın ifadelerini de kullandı.

S-400' ler 400km' ye kadar hava hedeflerini vurabilme kabiliyetine sahip. S-400 hava savunma füze sisteminin tipine bağlı olarak diğer yerden atılan füzeleri de vurabileceği fakat kıtalarası balistik füzeleri vurma kabiliyetinin olmadığını biliniyor. S-400 füze sisteminin en büyük özelliği ise "Stealth" yani görünmez diye tabir edilen uçakları kullandığı özel radar cihazlarıyla tespit edip vurabilmesi.

Kafdağı