Rusya İnguşetya'ya Takviye Birlik Gönderdi

Rusya İnguşetya'ya Takviye Birlik Gönderdi

İnguşetya kaynaklarından gelen bilgilere göre, geçtiğimiz iki gün içerisinde Rusya Federasyonu' na bağlı 2.500 kişilik askeri birlik, çok sayıda zırhlı aracı, tankları ve diğer ekipmanlarıyla birlikte İnguşetya' ya geldi.

Rusya Federasyonu' na bağlı 1.500 kişilik askeri birliğin İnguşetya' nın Sunzha Bölgesi' ndeki Alhasty Köyü yakınında kamp kurduğu, 1.000 kişilik ikinci bir askeri birliğin ise Achalukov Bölgesi' nde yerleştiği bildirildi.

Kukla İnguş yönetimi sözcülerinde takviye birliklerin geldiğini doğrulayarak, "Federal kuvvetler, 1 Ağustos' tan bu yana artan terörist saldırılarına son vermek amacıyla başlatılan operasyonlara destek için İnguşetya' ya geldiler." şeklinde açıklama yaptılar.

Bölgeye sevkedilen birliklerin bahsedildiği gibi İnguşetya' da operasyonlar düzenlemek amacıyla mı geldiği, yoksa başta Çeçenya olmak üzere tüm Kafkasya' da kontrolün tamamen yitirilmesinden korkulduğu için, bölgenin askerlerle disipline edilmeye mi çalışıldığı ilerleyen günlerde ortaya çıkacak. Oldukça büyük bu birliğin yeni suçlar işleyeceğinden ve özellikle çok masum sivilin ortadan kaybolacağı bölge halkının gündemindeki konu.

Kafdağı