Rus ve Ukrayna Delegasyonları iki gün içinde Yeni Bir Toplantı Yapabilir

Rus ve Ukrayna Delegasyonları iki gün içinde Yeni Bir Toplantı Yapabilir

Belarus Dışişleri Bakanı Vladimir Makei, Rusya ile Ukrayna arasındaki Beyaz Rusya-Polonya sınırında iki gün içinde bir görüşme daha yapılacağını belirterek, bunun "kendi içinde umut uyandırdığını" söyledi.

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Rus Dışişleri Bakanı Vladimir Makei, Rus ve Ukrayna heyetlerinin iki gün içinde Belarus-Polonya sınırında yeni bir toplantı düzenleyebileceğini söyledi.

Pripyat kasabasındaki Rus-Belarus müzakerelerinin ilk turundan sonra Mackie, "Belarus-Polonya sınırında iki gün içinde başka bir toplantının düzenlenmesi başlı başına umut veriyor" dedi.

Ona göre, bugünkü toplantı "şu anda var olan tüm kriz sorunlarını çözmemize yardımcı olabilecek temasları sürdürmek için gerekliydi."

Rusya ve Ukrayna heyetleri arasındaki üçüncü tur görüşmede Beyaz Rusya'nın Gomel kentinde görüşmeler sona erdi. Bir kaynak, "Rus ve Ukraynalı taraflar, asıl amacı Ukrayna'da ateşkes ve düşmanlıkların sona ermesini tartışmak olan müzakereleri sonuçlandırdığını" belirtti.

Bakan, "İki taraf, çözülmesi gereken ve iki delegasyonun bir araya geldiği bir dizi sorunu belirledi" dedi.

İki delegasyon, ilk turda tartışılan kararları ve bunların uygulanma derecesini tartışmak için yakın gelecekte ikinci tur müzakerelerin düzenlenmesi olasılığını da görüştü.

Ukrayna heyetinin bugün Belarus'un Gomel kentine gelmesinin ardından bugün Belarus'ta Rusya-Ukrayna müzakereleri başladı.

Dün sabah, Ukrayna'nın birçok büyük şehrinde çatışmalar devam etmesine rağman ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'in stratejik caydırıcı güçleri özel alarma geçirme emri vermesine rağmen, Ukrayna Rusya ile barış görüşmelerine başlamayı kabul etti .