Rus istihbaratı: ABD, Bize Karşı İŞID'ı Kullanacak

Rus istihbaratı: ABD, Bize Karşı İŞID'ı Kullanacak

Rus istihbaratı: Amerika, Suriye'deki Al-Tanf üssünde teröristleri Donbass'ta kullanmaları için eğitiyor

TERCÜMEHABER /TEVHİDHABER

Moskova - Sputnik: Rus Dış İstihbaratı bugün Cuma günü, Suriye'de ABD'nin kontrolü altındaki "Tanf" üssünün "IŞİD" örgütüne bağlı teröristlerin hazırlıklarına tanık olduğunu duyurdu. Rusya) Donbass'ta kullanılması planlanıyor.

Rus Dış İstihbarat açıklamasında, "2021'in sonunda Amerikalılar düzinelerce IŞİD teröristini Rusya ve BDT ülkelerinin vatandaşlarından kurtardı" dedi. Bu insanlar, Donbass bölgesine odaklanarak sabotaj ve terör eylemleri gerçekleştirme yöntemleri konusunda özel eğitim aldıkları ABD kontrolündeki Al-Tanf üssüne gönderildi.

Raporda şöyle devam edildi: "ABD Merkezi İstihbarat ve ABD Silahlı Kuvvetleri Özel Harekat Komutanlığı, Ortadoğu ve Afrika ülkelerinde 'yeni IŞİD birimleri' oluşturmaya devam ediyor ve bu birimlerin ABD'deki sabotaj ve terör faaliyetlerine katılmak üzere sevk edilmesi planlanıyor. Ukrayna, Polonya toprakları üzerinden. teröristler savaşa dahil edilecek

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, operasyonun amacının Kiev rejimi tarafından sekiz yıldır zulme ve soykırıma maruz kalan insanları korumak olduğunu açıkladı.