Rus güçler sınırlarda konuşlandı

Rus güçler sınırlarda konuşlandı

Abhazya ve Güney Osetya’nın sınırlarının Rusya tarafından korunmasını öngören anlaşmanın perşembe günü Moskova’da imzalanmasının hemen ardından Rus güçleri işe koyuldu.

Rusya Federasyonu FSB Güney Federal Bölgeler Sınır İdaresi Başkanı Nikolay Lisinski, Rus güçlerinin Güney Osetya ve Abhazya'daki görev yerlerine ulaştığını söyledi. Lisinski, "FSB Güney Osetya Sınır İdaresi Başkanlığı"na Aleksandr Murzin'in atandığını belirterek "Güney Osetya ve Abhazya yönetimlerinin talebi üzerine bu meselenin çözümüne çoktandır hazırlanıyorduk. Anlaşma olmadığı için bugüne kadar görevimizi  yerine getirmeye başlayamamıştık. Anlaşmanın imzalanmasının hemen ardından doğrudan görevimizi yerine getirmeye başladık. Güney Osetya'ya getirilen birliklerin çoğu Güney Osetya sınırına gitti ve fonksiyonel görevlerine başladı bile" dedi. Yığılan asker sayısı hakkında bilgi vermeyip "Sayı verilen görevi yerine getirmek için yeterli. Sınırı donatacağız. Yaklaşık 20 askeri kamp inşa edeceğiz" diyen Lisinski, sınır merkez karargahın başkent Shinval'de olacağını kaydetti.

 

Abhazya Silahlı Kuvvetler Komutanı Anatoli Zaitsev de 'Rus sınır korumalarının Abhazya'ya ulaştığını ve yerel halk tarafından çiçeklerle karşılandığını' söyledi. Zaitsev "Abhazya sınırlarının Abhaz güçleriyle birlikte ortak korunmasını öngören anlaşmanın hemen ardından Rus sınır güçleri Gal bölgesine ulaştı" dedi.

ABD ve AB iki cumhuriyetle yapılan anlaşmayı ağustosta Gürcistan'ın çıkardığı savaşı bitiren AB arabuluculuğundaki anlaşmanın ihlali olarak niteleyip Moskova'yı kınamıştı.

Abhazya ile anlaşmaya Bagapş ve Medvedev imza koymuştu...

Ajans Kafkas