Rus barış gücüne vur izni

Rus barış gücüne vur izni

Dört Rus askerin Gürcistan’da izinsiz füze taşıması sonucu tutuklanmasıyla bölge tekrar ısındı. Rus General Burutin, bundan sonra benzer bir olayda askerlerinin ateşle karşılık verebileceğini açıkladı.

Gürcistan'da, resmi bildirimde bulunmadan kamyonla 20 tanksavar füze taşırken yakalanan 4 Rus barış gücü askerinin geçtiğimiz Salı günü tutuklanması, Moskova yönetiminde ve Rus halkında büyük öfke yarattı. Olayın ardından askerler kısa süre içinde serbest bırakılırken füzelere el koyan Gürcistan, olayla ilgili soruşturma başlattı.

KAN DÖKÜLEBİLİR

MOSKOVA yönetimi olaya çok sert bir tepki gösterdi. Rusya Genelkurmay Başkan Yardımcısı Alexander Burutin, Rusya'nın sabrının tükenmeye başladığını, Gürcistan'da daha fazla gözaltı olması halinde bunun kan dökülmesiyle sonuçlanabileceğini söyledi. Gözaltıları 'eşkıyaca saldırı' şeklinde nitelendiren Burutin, 'Rus askerlerinin bu koşullar altında kendilerini ve malzemelerini korumak için silahları ve cephanelerini kullanma hakları bulunmaktadır' diyerek krizi bir adım daha tırmandırdı. Rusya Dışişleri Bakanlığı ise 'Gözaltılar mevcut tüm kurallar ihlal edilerek yapıldı. Barış Gücü'nün görev ve yetkileri ihlal edilmiştir' şeklinde açıklama yaptı.