Rus Askerleri Halka Baskıyı Arttırdı

Rus Askerleri Halka Baskıyı Arttırdı

Dağıstan da son zamanlarda direnişçi mücahidler tarafından gerçekleştirilen operasyonların neticesinde işgalci Rusya baskılarını arttırarak...

Dağıstan da son zamanlarda direnişçi mücahidler tarafından gerçekleştirilen operasyonların neticesinde işgalci Rusya baskılarını arttırarak halka zorbalık yapıyor. Haber ajanslarınca geçilen haberlerde Gimri de yaşananlar şu şekilde;

İmam Şamil' in doğduğu köy olarak ünlenen Dağıstan' ın dağlık Gimri Köyü 15 ve 16 Aralık tarihlerinde işgalci Rus askerlerince ablukaya alındı, on sivil tutuklandı.

Bölgeden gelen haberler göre, 700 kişilik işgalci Rus askeri, Gimri doğumlu olduklarını tespit ettikleri 30 özgürlük savaşçısı mücahidin teslim edilmesi ya da yerlerinin söylenmesi için Dağıstan' ın Gimri Köyü' nü 15 Aralık günü akşam saatlerinde ablukaya aldı. Köyün giriş ve çıkışlarını kapatarak etrafını saran işgalci Rus kuvvetleri, köylülerden bu mücahidleri teslim etmelerini istedi.

Köy sakinlerine hayvan gibi muamele eden işgalciler, 15 Aralık günü saat 22.00 den 16 Aralık günü saat 6.00 ya kadar sokağa çıkma yasağı ilan etti ve taleplerine karşı gelinmesi halinde köyün bombalanacağı tehdidini savurarak tüm evleri didik didik aradı. 16 Aralık günü öğlen saatlerinde de on köy sakini tutuklanarak bilinmeyen bir yere götürüldü. 16 Aralık günü akşam saatlerinde köydeki abluka sona erdi.

alkavkaz